Pobjeda Crne Gore, juniori s Mađarskom za polufinale

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. rujna 2015. - 9:07
Autor: 

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kazahstanu – izabranici trenera Zorana Maslovara savladali su u osmini finala domaću selekciju 17:11, pa će se danas s reprezentacijom Mađarske boriti za prolazak u polufinale.

Iako u znatno oslabljenom sastavu, juniori su odigrali dobar meč u Almati, s nekoliko odličnih akcija i lijepih pogodaka izmamili su pljesak domaće publike, koja je u velikom broju pratila duel osmine finala, te tako ispunili zacrtani cilj plasmanom među osam najboljih selekcija svijeta.

Naša selekcija od starta je krenula jako, nametnula je svoj ritam i vrlo brzo došla do prednosti od 6:1. Na odmor smo otišli sa +5, a jako mali broj odrađenih pripremnih utakmica po novim pravilima osjetio se u trećoj dionici, koju je domaćin riješio u svoju korist 5:4. Ipak, u posljednjih osam minuta momci Zorana Maslovara odigrali su na nivou, uvećali prednost, do konačnih 17:11 i plasmana u četvrtfinale.

''Odigrali smo jednu disciplinovan utakmicu. Igrači su se držali dogovora, držali su se plana i to je na kraju donijelo rezultat. Poznato je da smo na ovom šampionatu nastupili u dosta oslabljenom sastavu, i da smo jako malo vremena proveli na pripremama, da smo odigrali malo utakmica po novim pravilima, stoga je glavni cilj bio plasman među osam najboljih selekcija svijeta. Taj cilj smo ispunili sa tri pobjede i jednim porazom, i sada ćemo da pokušamo da ostavimo još bolji utisak. Mađari su favoriti u sjutrašnjoj utakmici, ali ćemo dati sve od sebe da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu'', poručio je trener Zoran Maslovar.

U četvrtak od 13 sati i 40 minuta igrat ćemo s jednim od glavnih favorita za zlato, selekcijom Mađarske u četvrfinalu Svjetsko prvenstva.

CRNA GORA – KAZAHSTAN 17:11 (3:1, 5:2, 4:5, 5:3)

Igrač više: Crna Gora 6 (4), Kazahstan 8 (4)

Sudije: Matače (Rumunija), Bjanko (Italija)

CRNA GORA: Stanović, Vukasović 2, Bulatović, Matković, Brguljan 5, Saveljić 4, Adžić 3, Porobić, Gardašević 1, Krivokapić 2, Mandić. Trener Zoran Maslovar.

KAZAHSTAN: Lopatkin, Šedov 2, Ahmetov 1, Sultan, Šonzigitov, Aubakirov 1, Bogomolov, Žardan 3, Berbeliuk 3, Altayev 1, Verdeš, Šlemov. Trener: Nemanja Knežević.

ČETVRTFINALA 10. RUJNA:
12:20h Hrvatska – Grčka
13:40h Mađarska – Crna Gora
15:00h Srbija – Španija
16:20h Italija – Australija