Počela regata ,,Memorijal Spasića i Mašere"

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 10. kolovoza 2019. - 9:38
Autor: 

U Titvu je počela tradicionalna regata "Memorijal Spasića i Mašere" u organizaciji JK Delfin. Sudjeluju domaćin JK Delfin, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, JK Lahor iz Kotora, JK Jovo Dabović iz Baošića i JK Orsan iz Dubrovnika.

Prvog dana natjecanja, koje traje do nedjelje, odjedrena je samo jedna od planirane tri regate, koliko je omogućio oštrijal, koji je puhao jačinom tri do pet čvorova.

U klasi Optimist u generalnom poretku prvo mjesto posle prvog dana zauzima aktulni državni prvak Pavle Musić iz JK Delfin, na drugom mjestu je Viktor Lesjak iz JK Delfin, a na trećem Ivan Spirin, također iz JK Delfin. Viktor Lesjak iz JK Delfin je prvi u konkurenciji do 12 godina, Andrija Marković također iz JK Delfin je drugi, dok se na trećoj poziciji nalazi Andrej Drakulović iz JK Lahor iz Kotora.

U konkurenciji djevojčica na prvom mjestu se nalazi Tea Čelanović iz JK Delfin, ispred jedriličarki Lahora iz Kotora, Nine Strahinje i Vanje Strahinje.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto drži Nikola Golubović jedriličar JK Delfin, drugi je Robert Moris iz JK Jugole Grakalić, a na trećem mjestu se nalazi Vasilije Kurbanović iz JK Delfin. 

U klasi Laser Radial prvi je Ilija Jončić, drugi je Stefan Anđelić, a treći Luka Roćen, sva trojica iz JK Delfin. Što se klase Laser Standard tiče, prvi je Ilija Marković, ispred Miloša Tripovića. Obojica su članovi JK Delfin iz Tivta.

Natjecanje se nastavlja danas, kada je planirano da se jedre tri regate, ukoliko to vremenski uvjeti dozvole.