Rukomet: Hrvatska – Tunis 41:26

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. kolovoza 2016. - 8:53
Autor: 

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Tunis u posljednjoj utakmici u skupini A olimpijskog turnira u Riju. Igrači Željka Babića bez većih su problema stigli do četvrte i najuvjerljivije pobjede na ovim Igrama, 41:26.

Izbornik hrvatske reprezentacije najavio je kako će odmarati igrače na utakmici s Tunisom, ali nije htio previše riskirati pa je od prve minute poslao najjače topove koje ima na raspolaganju. Duvnjak, Kopljar i društvo rastavili su svoje protivnike u uvodnih 60 sekundi. U obrani su zatvorili sve prilaze inteligentnom igrom u 5-1 obrani, a sa Štrlekom su izveli munjevite napade kontrama. Razlika je nemilosrdno rasla do kraja prvog poluvremena. Do 17. minute bilo je plus 11 za Hrvatsku, a Babić je mogao mirno mijenjati igrači.

Tunižani, koji su već ispali s turnira, izgledali su apsolutno nezainteresirano za igru. Hodali su po terenu dok su hrvatska krila trpala iz kontri, a u napadu su se zafrkavali pa čak i bacali cepeline te suhim listovima pokušavali svladati solidnog Stevanovića.

Tunis se probudio u drugom dijelu, ali prekasno

Tunižani su malo pojačali tempo u drugom poluvremenu. U prvih 10 minuta drugog dijela zabili u osam golova, što je u prvom poluvremenu za njih bilo nezamislivo. No to nije dugo trajalo. Babić je malo poviknuo na igrače, motor se upalio i Hrvatska je nastavila pritiskati.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Karačić s devet golova, te Ilija Brozović, Marko Mamić i Ivan Čupić sa po pet golova, dok su kod Tunižana najefikasniji bili Oussama Boughanmi sa sedam i Mohamed Soussi s pet golova.

Otvoren put do medalje

Nakon uvjerljive pobjede nad Tunisom, Hrvatska se okreće glavnom dijelu turnira gdje neće imati pravo na pogrešku. Prvi izazov bit će reprezentacija Poljske koju je nakon Eura preuzeo Talant Dušebajev. Do smjene izbornika došlo je prvenstveno zahvaljujući Hrvatskoj koja je, sjećate se, razbila Poljake, domaćine europske smotre, sa čudesnih 14 razlike. Bila je to povijesna noć hrvatskog sporta. Nitko, naravno, ne očekuje ponavljanje istog rezultata, ali Hrvatska u taj dvoboj ulazi kao veliki favorit. Nama oko također bježi i na par s kojim se križamo u polufinalu; Danska - Slovenija. Veselin Vujović priželjkivao je Dance koji nisu apsolutno ništa pokazali na ovom turniru, a na kraju bismo mogli gledati veliki susjedski derbi između Hrvatske i Slovenije u polufinalu Igara. Svakako zvuči bolje od eventualnih okršaja s Francuzima ili Nijemcima...

Utakmica s Poljskom je na rasporedu 18. kolovoza u 01:30 sati po hrvatskom vremenu.