Škola boćanja u Tivtu, nova stranica povijesti

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 15. veljače 2018. - 8:57
Autor: 

U organizaciji aktualnog šampiona Crne Gore, Boćarskog kluba “Palma” iz Tivta, pokrenuta je prva škola boćanja u povijesti Crne Gore, a priliku učiti od Miroslava Mira Petkovića biće zaista čast i privilegija za djecu koja se opredijele za sport koji spada u grupu najpopularnijih kada su Mediteranske zemlje u pitanju.

Miroslav Miro Petković bez ikakve dileme spada u sam krem svjetskog boćanja, sporta koji će gotovo sigurno debitirati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Miroslav Miro Petković je skroman momak koji se može pohvaliti da je u dosadašnjoj karijeri na velikim natjecanjima osvojio: zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, zlato i srebro na SP iste 2009. godine, srebro na EP u Tivtu 2010. godine, srebro i broncu na SP 2011. godine, srebro i broncu na SP 2013, uz srebro na Mediteranskim igrama iste godine, srebro na EP 2015. godine, zlato i srebro na SP 2016. godine i dva zlata na Igrama malih zemalja 2017. godine. Miro Petković je s ekipom “Palma” iz Tivta aktualni šampion Crne Gore, a slavio je i na tradicionalnoj Boćarskoj olimpijadi koja se u Tivtu organizira od 1952. godine.

Prošle godine Miroslav Miro Petković je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Maroku, a dok sanja plasman na Olimpijske igre u Parizu odlučio je da ogromno znanje i iskustvo prenese dječacima i djevojčicama, koje vole i žele se baviti boćanjem. Škola boćanja koji je jedan od najpopularnijih sportova u Mediteranskim zemljama biće pokrenuta u Tivtu i biće prva u povijesti Crne Gore. Da li želite biti dio povijesti? Da li želite dostignuti slavu Miroslava Petkovića?

“Boćanje ima bogatu tradiciju u Crnoj Gori. Malo je zemalja koji mogu da se pohvale da imaju takmičenje kao što je Boćarska olimpijada koja se u Tivtu organizuje od 1952. godine” rekao je Miro Petković i nastavio: “Međutim, boćanje koje će se igrati na Olimpijskim igrama i koje se već dugo igra na velikim takmičenjima je mnogo brži i dinamičniji sport. Nadam se i vjerujem da će odziv djece biti veliki, da će Crna Gora uspeti da unapredi rad sa mlađim selekcijama, da će iz škole izaći novi šampioni i da će se kontinuitet osvajanja medalja nastaviti. Malo je zemalja koje mogu da se pohvale da su se šest puta uzastopno sa sjvetskih šampionata vraćali se medaljama. Crna Gora je to uspela. Nadam se i vjerujem da će projekat koji smo pokrenuli sa mnogo entuzijazma i ljubavi, izazvati interesovanje kod dječaka i djevojčica iz Boke i da će uz čuvanje tradicije, škola iznjedriti nove šampione, momke i djevojke koji će dostojno braniti ugled Crne Gore na velikim takmičenjima, na Olimpijskim igrama”.

Pored učenja boćanja kroz zabavu i druženje, osigurana su i sudjelovanja na međunarodnim turnirima, mnogobrojna putovanja u gradove u regiji, Europi i svijetu. Dejci se pruža prilika da kroz školu boćanja steknu nove prijatelje, nova iskustva, upoznaju nove kulture i gradove.

Cilj je da neko od djece iz škole boćanja jednog dana postane bolji od Miroslava Mira Petkovića čije se ime izgovara s poštovanjem širom svijeta boćanja. Cilj je da se nastavi sarazvojem boćanja koji može da postane brend Crne Gore.

Za sve zainteresirane osoba za kontakt je upravo Miroslav Miro Petković – 069/557-267. Škola počinje sa radom od nedjelje 18. veljačeu boćarskoj dvorani Kalimanj.