SP: Luković bez polufinala, sjajan dan za Hrvatsku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 09. studenog 2019. - 8:59
Autor: 

Marko Luković, boćar iz Crne Gore, nije se uspio plasirati u polufinale Svjetskog prvenstva, jer je u četvrtfinalu morao priznati Hrvatu Darijanu Živoliću da je bolji.

Šansu da se nađe u polufinalu imao je i Slovenac Aleš Borčnik, ali je poražen od Lukasa Hekera iz Argentine. Darijan Živolić će se za plasman u veliko finale u disciplini brzinsko izbijanje boriti protiv Maura Rođera iz Italije.

Hrvati, Darijan Živolić i Kraljić, su u četvrtfinalu pobijedili Argentince Hekera i Rupera, pa će u polufinalu igrati protiv Slovenaca Borčnika i Petriča, koji su bili bolji od Le Čuna i Giana iz Kine. U pitanju je disciplina štafera iliti par brzinsko izbijanje.

Sjajne rezultate boćara iz Hrvatske upotpunio je Marin Ćubela koji je u disciplini pojedinac pobijedio Slovenca Jureta Kozjeka sa 10:6, pa će u polufinalu igrati protiv Nikolasa Laugira iz Monaka.

Discipline par i precizno izbijanje se nastavljaju u subotu. Podsjećanja radi, za plasman u polufinale, kada je riječ o disciplini par, borit će se Miloš Milaković i Srđan Butorac iz Srbije, Pero Ćubela i Marin Ćubela iz Hrvatske, odnosno Davor Janžič i Jure Kozjek iz Slovenije. U preciznom izbijanju, za plasman u polufinale borit će se Miloš Milaković iz Srbije, Pero Ćubela i Davor Janžić iz Slovenije, a regija će sigurno imati još jednog polufinalistu, jer će u četvrtfinalu snage odmjeriti Pero Ćubela i Davor Janžič.