Srebro za Lesjaka

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. listopada 2018. - 8:27
Autor: 

Jedriličari JK Delfin vratili su se  iz Splita s  regate 18. Mala Mrduja - memorijal Boris Vujinović,  sa srebrnom medaljom,  koju je osvojio Viktor Lesjak, i to u konkurenciji dječaka do 12 godina. Nakon pet odjedrenih regata, Viktor je u ukupnom poretku 14. Aktualni državni prvak u klasi Optimist, Pavle Musić je na 7. mjestu. Slijede zatim Marko Ljubojević 11.,  Vasilije Kurbnaović 18., Petar Klakor 21., Andrija Marković 22., Tea Čelanović 27. i Nikolina Klakor 29. Regata se jedrila u petak i u nedjelju, u organizaciji JK Labud.

U Splitu je proteklog vikenda jedrena i čuvena Mrdujska regata, također u organizaciji JK Labud. Inače planirano za subotu, zbog vremenskih uvjeta start 87. izdanje Mrduja pomjeren je za nedjelju, kada je na startnu liniju  izašlo 150 jedrilica. Pobjednik regate je Tonči Stipanović, nositelj olimpijske medalje, iz splitskog JK Mornara. Kotoranin Đorđe Radonjić i jedrilica Tutta Trieste iz Kotora, inače prošlogodišnji pobjednici,  osvojili su treće mjesto.

U međuvremenu   je završena i regata Tisuću otoka 2018., koja će ostati upamćena po ekstremnim uvjetima  olujne bure. Posada JK Delfin na čelu sa skiperom Jeremijom Kurbanovićem, u konačno plasmanu zauzela je treće mjesto.  Članovi posade su bili Predrag Lešić, Frano Tripović, Rian Pilepič, Milan Vasić i u drugoj etapi još i Mia Prekajski i Toni Stjepčević. Do pred sam kraj regate imali su šansu za pobjedu, ali u sred noći sa subote na nedjelju ipak su bili   primorani da se usidre zbog prejake bure. Stribor zaslužuje sve pohvale i veliko priznanje za vještinu i hrabrost obzirom na ekstremne uvjete olujne bure u kojima su sigurno  završili regatu, kao i zbog cjelokupne logistike,  koji su morali sprovesti radi sudjelovanja, za što su i organizatori odali priznanje.