Treća pobjeda vaterpolista u Svjetskoj ligi

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 30. prosinca 2014. - 9:56
Autor: 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u ponedjeljak u Rijeci u 3. kolu C skupine Svjetske lige selekciju Crne Gore sa 14-8 (2-2, 4-2, 3-2, 5-2).

Bila je to treća pobjeda odabranika Ivice Tucka, koji su u prvom kolu u Zagrebu sa 13-3 nadvisili Tursku, a u drugom u Montpellieru Francusku sa 14-7. Uvjerljivom pobjedom protiv najozbiljnijeg konkurenta za plasman na završni turnir hrvatski su vaterpolisti već praktički osigurali nastup od 23. do 28. lipnja u Bergamu, jer je Italija, s kojom još nismo igrali, kao domaćin automatski izborila nastup na završni turnir čiji će pobjednik osigurati plasman na OI u Rio de Janeiru 2016.

Hrvatska je poslije dugo vremena zaigrala u gotovo kompletnom sastavu, jer su od standardnih reprezentativaca nedostajali samo Paulo Obradović i Anđelo Šetka, dok je Crna Gora u Rijeku doputovala bez ponajboljih igrača kao što su braća Ivović i braća Janović, ali i bez Petrovića, Paskovića, Mišića, Radića, Šćepanovića, ali su i bez njih pružili dostojan otpor Hrvatskoj. Štoviše, gosti su poveli golom najstarijeg igrača i kapetana Predraga Jokića i do poluvremena držali priključak. U nastavku je ipak do izražaja došla kvaliteta i veći broj kvalitetnih igrača pa je Hrvatska izborila očekivanu pobjedu.

Nakon posljednje vaterpolske utakmice ove godine u Europi Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 9 bodova ispred Italije koja ima 5, Crna Gora 1, dok su Turska i Francuska bez bodova.

Susret je odigran u bazenu na Kantridi, a sudili su Vogel iz Mađarske i Margeta iz Slovenije.

HRVATSKA Pavić (12 obrana), Burić 1, Bošković 1, Lončar, Joković 2, Buljubašić, Muslim 4, Bušlje, Sukno 3, Dobud 2, Bukić 1, Vukičević, Biač.

CRNA GORA - Lazović (7 obrana), Dr. Brguljan 2, Đurđić, Saveljić, Da. Brguljan 2, Čučković, Sarić 1 (1), Ukropina 1, Latinović, Murišić, Klikovac, Jokić 2, Kandić.

PETERCI: Hrvatska 1/0, Crna Gora 1/1

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/5, Crna Gora 10/4.