Uručene nagrade najboljim tivatskim sportašima

Time to read
2 minutes
Read so far

Subota, 19. siječnja 2019. - 10:15
Autor: 

U DTV Partizan u Tivtu Radio Tivat i Sekcija sportskih novinara sinoć su uručili priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima Tivta.

Nagrade najboljim sportašima uručili su potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović, kao i novinari Andrija Petković, Željko Komnenović i Predrag Usanović.

Direktor Radio Tivta Dragan Popadić je pozdravivši prisutne, rekao: „Potreba da budemo bolji, brži, snažniji, došla je, ne zbog sporta, već zbog borbe za opstanak u pradavna vremena. To je tad značilo pitanje života i smrti. Kasnije je došlo do vježbe, treninga, takmičenja. Došli smo do sporta. Dobili smo takmičare. Dobili smo publiku. I sudije. One koji ocjenjuju, prosuđuju, vrijednuju. I koliko je teško biti dobar takmičar, teško je biti i dobar u vrijednovanju drugih. Od 1986. mi u Radio Tivtu i Sekciji sportskih novinara procjenjujemo rezultate tivatskih sportista u ovoj našoj akciji. Radimo to pošteno, časno, sa potrebnim znanjem i u dobroj namjeri. I nije pravo pitanje da li mi to dobro radimo, već da li tivatski sportisti dobro rade svoj posao. Odgovor je potvrdan pokazuju to i ovi pehari večeras. Za još bolje rezultate potrebni su dodatni napori i samih sportista i svih nas. Od opštine, kao generalnog sponzora, do samih građana i navijača. Sport vam je kao spejs šatl, koji se dugo usavršava. I kad se kompletira dugo radi. Ali, kad zastari, iz ovog ili onog razloga, potrebno je mnogo da ponovo poleti. Tivat nije prosječna opština u Crnoj Gori. Tivat zaslužuje samo najbolje. Na svim poljima. Pa, i u sportu. U narednom periodu ja očekujem dodatna ulaganja u sportske klubove, i u sportsku infrastrukturu. To će biti dodatni motiv sportistima za postizanje još boljih rezultata. Po meni naš cilj nije samo da budemo među najboljima u Crnoj Gori, nego da budemo konkurentni i u regionu. Kao što smo to u turizmu, kulturi, informisanju. Pošto smo u ovom hramu kulture tako i da zaključim – ono što su tivatske Purgatorije u regionu, to treba da budemo i mi u sportu. Beograd, Zagreb, Ljubljana, Skoplje, Sarajevo, Podgorica i Tivat. Naš Tivat. Naš ponos. Mi to možemo! Ubijeđen sam da i hoćemo“.

Pehar za najboljeg sportaša Tivta, po ocjeni sportskih novinara grada, dobio je kyokushinkai karatist, Dejan Daković, koji je vicešampion Balkana i pobjednik europskog Kupa u kyokushinkai karateu. Daković je izrazio zahvalnost obitelji, koja mu daje potporu, kao i trenerima, koji mu prenose svoje znanje. Također je izrazio zahvalnost svima koji su mu omogućili da ide na natjecanja.

U ime najboljeg sportskog kolektiva Tivta u 2018. godini – Stonoteniskog kluba Tivat, pehar je primio Branko Starčević, koji je izrazio zahvalnost svima koji su pomogli klubu; igračima, prijateljima kluba.

Posebna priznanja uručena su karatisti Božidaru Šebeku, kick bokseru Mihajlu Ćulafiću, sportskom ribolovcu Martini Dujmušić, rukometašici Bojani Ćuzović, džudisti Stefanu Koviniću, golferici Silvana Lučić, triatloncu Aleksandru Filipu, kuglašu Mladenu Božinoviću i atletičarki Mari Jablan.

Pehare i priznanja dobilo je i deset najuspješnijih tivatskih sportaša u prošloj godini, u akciji koja se organizira po 23. put – nogometaš Nebojša Obradović, natjecateljica u power liftingu Amela Feković, boćar Gracija Stjepčević, rukometaš Aleksa Perišić, stolnotenisač Željko Vuksanović, ragbist Marko Novaković, jedriličar Ilija Marković, golfer Matej Stanić i košarkaš Igor Radonjić.

Specijalna priznanja uručena su predstavnicima JK “Delfin, OKK „Mavaši“, RK „Partizan 1949“, Golf klubu „Knjaginja Milica“, Ragbi klubu „Arsenal“ i Kick boks klubu „Rebel“.

Posthumno posebno priznanje uručeno je obitelji Dragiše Koprivice, nedavno preminulog instruktora ronjenja iz Tivta.