Uručene nagrade najboljima u sportu za 2014. godinu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 30. prosinca 2014. - 11:14
Autor: 

Svečano i sportski sinoć su u palati Bizanti uručene nagrade najboljim u sportu za 2014. godinu po ocjeni Komisije za sport opštine Kotor i lokalnih sportskih novinara.

Za najbolju sportistkinju proglašena je  Mirjana Martinović, osvajačica bronzane medalje u Parizu, na seniorskom prvenstvu svijeta u jiu jitsu – kategorija seniorki do 62 kilograma.

Najbolji sportski kolektiv u 2014. godini je OFK Grbalj, zbog izuzetnih rezulata mlađih kategorija Kluba, dok je najbolji sportski radnik trener Džudo kluba Kotor Dejan Popović.

U kategoriji “perspektivni sportista”, Komisija se opredijelila za mladog vaterpolistu Nikolasa Saveljića, pred kojim je, kako stručnjaci kažu, sjajna karijera.

Specijalno priznanje za zasluge u sportu pripalo je Mlađanu Tujkoviću, vaterpolo treneru mladih kategorija i sportskom pedagogu i Draganu Đurčiću, sportskom radniku.

Komisija predstavnika Opštine Kotor i sportskih novinara radila je u sastavu: Ivo Magud, Mirko Vičević, Stanko Tomičić, Branko Nedović, Slavko Mandić, Dragan Sklender i Srđan Dragomanović.

Svečnost diodjele nagrada i proglašenja najboljih vodili su Aleksandra Milić i  Mirko Vičević ispred opštinskog Sekeratarijata za društevene djelatnosti kulturu i sport.

Oni su posebeno istakli veliko interesovanje sportista, sportskih kolektiva i sportskih radnika za razvoj sporta, kao i građana Kotora koji su svojim prijedlozima pokazali da je sport u ovom gradu značajan segment društvenog života.