Uspješno završena regata Memorijal Spasića i Mašere

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. srpnja 2016. - 8:53
Autor: 

Jučer je u Tivtu završena regata Memorijal Spasića i Mašere, za sportske klase jedrilica tipa Optimist, Laser Standard, Radial i 4.7. Odjedrene su dvije regate po oštrijalu jačine  8 čvorova, te je tako unutar dva dana ukupno jedreno 5 regata. Na regati je sudjelovalo više od 50 jedriličara. Pored tri kluba iz Crne Gore, na regati su učestvovali jedriličari JK Delfina iz Pule, Hrvatska, jedriličari iz tri kluba iz Srbije i natjecatelji iz Rusije. 

U klasi Optimist  pobjedu je uzeo Nikola GoluboviĆ, JK Delfin,  ukupno i  do dvanaest godina. Aurora Palko iz hrvatskog JK Delfin je druga ukupno i druga  do dvanaest i zauzela je i prvo  mjesto za djevojčice. Pavle Musić, JK Delfin je na trećem mjestu ukupno i treći je do 12 godina.Tatijana Kusovac,JK Delfin je  druga, a  Josipa Čelanović treća u klasi Optimist za djevojčice. U klasi Laser Standard  prvi je Igor Les, drugi Matija Grabić, obojica iz JK Delfin i Luka Erac iz JK Lahor je treći. U klasi Laser Radial Irina Kusovac iz JK Delfin je prva,  Todor Tušup, JK Jugole Grakalić je na drugom i Andrija Katurić iz Jugole Grakalić na trećem mjestu. U klasi Laser 4.7 pobjednik je  Ilija Marković, JK Delfin, Nada Stanikić, JK Gemax Beograd je druga i Igor Nikolić iz JK Delfin je treći.

Najboljim natjecateljima nagrade je dodijelila Ana-Marija Žurić ispred tvrtke Luxsos - Slam Montenegro, koja je sponzorisala JK Delfin profesionalnom jedriličarskom garderobom: “Nadamo se da ćemo u buduće produbiti saradnju. Cilj nam je da stimulišemo mlade ljude koji su posvećeni sportu, jedrenju i na pravom su putu da postanu sposobni nautičari, profesionalci, korektne kolege i saradnici. Zadovoljstvo nam je saradjivati sa JK Delfin.” Poseban ugođaj učinili su roditelji i navijači, koji su sa mora bodrili natjecatelje.