Vaterpolo: Hrvatska večeras sa Srbijom

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 10. siječnja 2016. - 12:21
Autor: 

Danas počinje prvo vaterpolsko EP u povijesti. Šlager prve večeri EP-a je sraz svjetskog prvaka i doprvaka, prvog i drugog Svjetske lige, aktualnog europskog prvaka i olimpijskog pobjednika, onda kontinentalna smotra nije ni mogla zamisliti bolju uvertiru.

Hrvatska i Srbija su se kroz povijest često sučeljavale u završnim utakmicama, finalima velikih natjecanja, ali nikad se nisu sudarile odmah na početku, prvog dana.

Do večeras u Beogradu, u vaterpolskoj utakmici s najvećom posjećenosti u europskoj povijesti.

Igrač od kojeg s pravom dosta očekuje je na desnom krilu. Maro Joković, uz Sukna, ključni je igrač Barakuda.

- Sandro i ja možda imamo malo veću minutažu od drugih pa zato ispada da iskačemo, ali gledano unazad mjesec dana priprema, rekao bih da više nije tako. Ne, ne, stvarno, promijenili smo se.

Nemojte samo reći da vi i Sukno niste “prve violine ovog orkestra” kada to cijeli vaterpolski svijet zna.

- Ma, pokretljiviji smo u obrani, ne dopuštamo suparniku da previše razmišlja, što je veliki plus za nas i to bi nam mogao biti adut. Zato možda zvuči kao klišej, ali momčad se stvarno sastoji od 13 igrača. Može jedan igrač postići 15 golova, ali ako ostatak ne funkcionira kako bi trebalo...

Srbija je jaka lijevo ( Filipović i Mandić), pa desno ( Prlainović), ali izgleda da je ipak najopasnija na centru. Duško Pijetlović, svježe najbolji vaterpolist Europe 2015, bit će zadaća upravo i Andre Bušlje.

- Ne samo Pijetlović, tu je i Nikić. Jedan je od najtrofejnijih igrača na svijetu, ali nismo baš ni mi za baciti. Spremno čekamo utakmicu, iako večeras jest važno, ali ne toliko kao one poslije.

Postoji li radost ili strepnja uoči ovakve utakmice?

- Jedva čekam! Ne može bolje. Protiv domaćina, i to jakog. Nemam straha, ne bojim se nikoga, ali imam razinu poštovanja. Prema svima. Neka bude kao u Zagrebu 2010. Tada je domaćin izgubio u 1. kolu, e... Ali i da ne završi kao u Zagrebu kada je domaćin na kraju slavio!

Utakmica počinje u 20 sati i 30 minuta.