Veliko finale Prve Luštica Bay Lige u odbojci na pijesku u subotu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. rujna 2022. - 11:29
Autor: 

Veliko finale Prve Luštica Bay Lige u odbojci na pijesku bit će održano u subotu, 24. 9., nakon otkazivanja turnira zbog loših vremenskih uvjeta proteklog vikenda. Najbolji timovi iz dosadašnjeg dijela natjecanja odmjerit će snage na suvremenim i odlično opremljenim terenima za odbojku na pijesku naselja Centrale, gdje se nalaze i udobne tribine koje mogu ugostiti 200 posjetitelja.

Finale Lige počinje okupljanjem ekipa u 15.30 h  i finalnim turnirom od 17 h, na terenima naselja Centrale Luštica Bay. Poziv je otvoren za sve posjetitelje koji žele uzbuđenja, druženje i zabavu na otvorenom, u prekrasnom ambijentu Luštice Bay. Publika čini neizostavni dio atmosfere u nadmetanjima u odbojci na pijesku, a današnji šampioni najbolji su uzor mladim nadama koje će tek otkrivati čari ovog sporta.

„U velikom finalu učestvuju finalisti tri kvalifikaciona turnira, dok će se za preostala dva mjesta, na kvalifikacionom turniru, boriti šest ekipa koje su igrale polufinalne mečeve. Kvalifikacioni turnir će se održati prije finalnog od 16 do 17 časova te se pobjednik traži među ukupno osam timova. Žrijeb će biti održan prije Tehničkog sastanka, na dan održavanja finalnog turnira, od 15.30 časova. Timovi su mješoviti, a svaki ima kapitena i dvoje igrača. Mečevi se igraju do 11 poena na dva dobijena seta. Igra se po sistemu eliminacije, a nagradni fond za pobjedničku ekipu u finalu iznosi hiljadu eura“- poručuju organizatori.

„Presrećni smo što se obistinjuje naša zamisao o stvaranju jedne velike sportske porodice u Luštici Bay. Ovog ljeta smo ugostili više od 400 takmičara u sedam raznovrsnih sportskih disciplina. Među najatraktivnijim ljetnjim sportovima izdvaja se odbojka na pijesku koja privlači sve više timova i publike. Meni je posebno drago zbog toga, jer sam se i sama ranije aktivno bavila odbojkom. Naš prvi prošlogodišnji turnir već je izrastao u Ligu u odbojci na pijesku, što je zaista pravi uspjeh. Mi ovdje pružamo idealne uslove za igru i zabavu, ali se istovremeno dokazujemo i kao organizatori ozbiljnih međunarodnih sportskih takmičenja, što je u sklopu naše vizije da Luštica Bay bude mjesto koje njeguje aktivan i zdrav stil  života, u prirodnom okruženju koje osvaja svakog našeg posjetioca“, izjavila je Sonja Banićević, supervizorica događaja u Luštici Bay.

„Odziv takmičara i publike u prethodne tri runde takmičenja prevazišao je očekivanja organizatora. Na utakmicama odigranim tokom avgusta i septembra ukupno je učestvovalo skoro 29 timova i 104 takmičara. Publika je netremice pratila uzbudljive mečeve i gromoglasnim aplauzom nagrađivala majstorske servise, voleje, smečeve i blokove takmičara koji su se za svaku loptu borili do posljednjeg daha“.