Završena regata „Memorijal Spasića i Mašere"

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. - 8:41
Autor: 

Jučer je uspješno završena regata „Memorijal Spasića i Mašere", koja se održala u Tivtu u organizaciji JK Delfin. Tijekom tri natjecateljska  dana više od 60 jedriličara iz četiri crnogorska kluba, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, JK Lahor iz Kotora, JK Jovo Dabović iz Baošića i kluba domaćina JK Delfin i jedriličari iz JK Orsan iz Dubrovnika i JK Uskok iz Zadra, odjedrili su tri regate. Treba im odati veliko priznanje za strpljenje i upornost, jer nije bilo jednostavno jedriti po vjetru jačine 3 do 5 čvorova i izuzetno toplom, gotovo tropskom vremenu.

U klasi Optimist u generalnom poretku prvo mjesto osvojio je aktualni državni prvak Pavle Musić, drugo Viktor Lesjak i treće Andrija Marković, jedriličari JK Delfin. Jedriličari kluba Delfin iz Tivta osvojili su sva tri prva mjesta i u konkurenciji do 12 godina.  Lesjak  je prvi, Marković drugi, dok je treće mjesto osvojila jedriličarka Tea Čelanović. Tea se izborila i za zlato u konkurenciji djevojčica. Nina Strahinja osvojila je srebro, Vanja Strahinja broncu, obje jedriličarke JK Lahor iz Kotora.

U klasi Laser 4.7 prvo mjesto je osvojio Nikola Golubović jedriličar JK Delfin, drugi je Robert Moris iz JK Jugole Grakalić, a treće mjesto je osvojio Vasilije Kurbanović iz JK Delfin.  U klasi Laser Radial za zlato se izborio Danilo Jončić, za srebro Stefan Anđelić i za broncu Luka Roćen, sva trojica iz Delfina. Ilija Marković je prvi u klasi Laser Standard, drugi je Miloš Tripović, obojica Delfinovi jedriličari.

Nagrade najboljim jedriličarima dodijelili su Ivana Žurić, direktorica kompanije Design Interni, zatim Toni Belan, direktor  "Yacht Hotel" i Ana-Marija Žurić, ispred gradskog bara"Majestic", koji su uz Turističku organizaciju Tivta i druge članove donatorskog pula, dali doprinos uspješno provedenoj  donatorskoj akciji #BudiOptimist tijekom 13. Tivatske Regate UNA Montenegro Kup. Optimisti Delfina, njih pet,  15. 8., odlaze na ekipno Prvenstvo Hrvatske za Optimste, koje se održava u Splitu u organizaciji JK Marina Kaštela, a Ilija Marković i trener Ilko Klakor nastavljaju u Poljsku, gdje 20. 8., počinje Europsko prvenstvo za olimpijsku klasu Laser do 21 godine. U međuvremenu, u tijeku  su finalne pripreme za Balkansko prvenstvo za olimpijske klase i klasu Optimist, koje će se održati u Tivtu od 6. do 11. 9. 2019. u organizaciji JK Delfin uz generalno sponzorstvo Općine Tivat i podršku Ministarstva sporta Crne Gore, logističku podršku lokalnih javnih ustanova i lokalnih kompanija. Sudjelovanje u organizaciji uzeli su i svi domaći jedriličarski klubovi i Crnogorski jedriličarski savez. Na Balkanskom prvenstvu sudjeluju  nacionalne reprezentacije Turske, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Srbije, Sjeverne Makedonije i domaća reprezentacija Crne Gore, a u open dijelu očekuje se i sudjelovanje jedriličara iz Hrvatske, Slovenije, Italije... ukupno oko 300 jedriličara.