"Zlatno jedro” za najbolje

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. veljače 2020. - 8:31
Autor: 

Crnogorski jedriličarski savez je  dodijelio nagrade "Zlatno jedro" najboljima u 2019. godini, u subotu 22.2.2020. u dvorani DTV Partizan, Centra za kulturu Tivat, čemu je prethodila redovna godišnja sjednica Skupštine saveza. U protekloj godini jedriličari su napravili značajne iskorake,  bilježili su odlične rezultate i nije bilo lako izabrati najbolje. Predrag Vukčević, predsjednik CJS, dodijelio je "Zlatno jedro"  za najbolje jedriličare u klasama, za rezultate ostvarene na međunarodnim takmičenjima, za organizaciju regata i za najbolji klub.

Najbolji jedriličar u klasi Optimist je Pavle Musić, član JK Delfin, višestruki šampion države. U klasi Laser 4.7 najbolji je Nikola Golubović. Osvojio je dvije zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu na domaćem terenu, šampion je države i osvojio je sedam zlatnih i jednu srebrnu medalju na međunarodnim natjecanjima. U klasi Laser Radial najbolji je Danilo Jončić, državni prvak, osvajač zlatne i srebrne medalje na Balkanskom. U klasi Laser Standard, najbolji je Ilija Marković, jedriličar koji kao junior već nekoliko godina vodi borbu sa seniorima i prospekt je za Olimpijske igre u Parizu. U klasi Krstaša, bez konkurencije je najbolji bio Kotoranin Miloš Radonjić, koji je sa svojom posadom na prestižnoj regati „Barkolana“ osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Savez je dodijelio "Zlatno jedro" i za rezultate na međunarodnim regatama, koje su pripale Milivoju Dukiću, Nikoli Goluboviću i Milošu Radonjiću. JK Delfin dobio je nagradu za najbolje organiziranu regatu u sportskim klasama Optimist i Laser, 52. Balkansko prvenstvo.  Za najbolje organiziranu  regatu u klasi Krstaša proglašena je RC 44 Porto Montenegro Cup u Tivtu. Crna Gora se može pohvaliti  da ima pravu plejadu ekstra talentiranih  jedriličara u klubovima Delfin iz Tivta, Jugole Grakalić iz Herceg Novog i Lahor iz Kotora, pred kojima je sjajna budućnost.

Najuspješniji klub u 2019. godini je Jedriličarski klub Delfin iz Tivta,  zbog postignutih vrhunskih rezultata na domaćim i međunarodnim natjecanjima, tako i zbog organizacije međunarodnih takmičenja i promocije Boke kotorske kao nautičke destinacije i izuzetne sportske arene. Novi izazov  ekipu iz Tivta, Savez, jedriličarsku javnost i Crnu Goru očekuje već šestom mjesecu,  kada će se održati Luštica Bay 2020. Laser Under 21 European Championships & Open European Trophy upravo u živopisnom ambijentu Luštice Bay.

 Program natjecanja u 2020. je izazov za nova dostignuća. Krajem sljedećeg mjeseca počinju važna međunarodna natjecanja. Selektor Ilija Klakor, jedriličari Milivoj Dukić i Ilija Marković će sudjelovati na Svjetskom kupu u Đenovi, koje je kvalifikacijsko  za Olimpijske igre. Nikola Golubović ide na Europsko u klasi Laser 4.7, nakon čega će se naći na Europa Cup -u  Italiji s Radialima. U međuvremenu Ilija će se natjecati  na Eurosaf regati na Palmi i na Olimpijskoj jedriličarskoj nedjelji u Ieru, Francuska.