Obećavajući hibrid bicikla i automobila

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. veljače 2015. - 9:25
Autor: 

ELF – tako glasi naziv ekološki prihvatljivog hibrida bicikla i električnog automobila koji je osmislio i izradio Rob Cotter.

Cotter je ovaj mini spoj automobila i bicikla nazvao ELF i lansirao ga na tržište još 2012., a sada ga je CNN uvrstio među pet obečavajućih startup projekata.

ELF postiže brzinu do 32 km/h koristeći samo električnu energiju (puni se priključenjem na električnu utičnicu), a okretanjem pedala brzina je i veća.

Vrijednost vozila kreće se između 5,500 i 10,000 dolara, a proizvodi se u američkom gradu Durhamu. Jajolika je oblika sa staklom koje s prednje strane štiti vozača u slučaju lošijih vremenskih uvjeta.

“Oduvijek sam želio kreirati maleno, ali učinkovito vozilo koje koristi solarnu energiju” rekao je Cotter te dodao kako maleni hibrid ne zagađuje okoliš, a u njemu možete prevoziti i teret.

Do sada je prodano preko 450 ELF vozila za osobnu upotrebu koje kupci u glavnom koriste za tjelovježbu s obzirom da se hibrid pokreće pedaliranjem, no radi se i na novijem modelu koji bi mogao prevoziti i do tri osobe.