Slavni pjevač priredio spektakl za cijeli svijet

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. travnja 2020. - 8:53
Autor: 

Slavni operni pjevač Andrea Bocelli priredio je pravi spektakl za Uskrs za cijeli svijet. Talijan je zapjevao u katedrali Duomo u Milanu, a koncert je nazvao "Music for Hope" ("Glazbom do nade"). Cijeli svijet je mogao gledati njegovu izvedbu koja se prenosila YouTubeom. Za Europu je spektakl bio u 19 sati. Bocelli se odlučio na ovaj potez jer je čitav planet u teškoj situaciji zbog koronavirusa, pa je htio prenijeti poruku ljubavi i nade Italiji i ostatku svijeta. 

"To neće biti pravi koncert, nego prilika da se molimo zajedno kroz glazbu. Kao vjernik, prihvatio sam poziv gradonačelnika Milana da dođem pjevati u katedrali", rekao je Bocelli prije nastupa. Operni pjevač je izveo odabrane vjerske pjesme, a svirao je pijanist Emanuele Vianelli. Andrea je otpjevao "Ave Mariu", "Domine Deus" i "Amazing Grace". Naravno, u katedrali nije bilo publike zbog trenutne situacije s koronavirusom. "Ovo će biti prilika da se ujedinimo na ovaj veliki blagdan koji slavi vjeru u pobjedu", istaknuo je ranije Bocelli. 

Koncertni spektakl je dirnuo nekoliko milijuna obožavatelja koji su ga pratili uživo. "Veličanstveno", "Hvala ti", "Predivno", "Ovo je bilo jako emotivno", "Tako smo ti zahvalni za ovu gestu", "Hvala ti za ovaj divan poklon", "Ovo je hrana za dušu u ovim izazovnim trenucima", "U suzama sam", komentirali su njegov nastup.  Inače, pjevačeva dobrotvorna organizacija posljednjih je tjedana prikupljala novac za bolnicu u Camerinu u kojoj se liječe oboljeli od koronavirusa. Sakupili su svotu od 100.000 eura. 

Izvor: dnevnik.hr