Dani antike u Puli

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. lipnja 2014. - 11:52
Autor: 

Festival "Dani antike – Pula Superiorvm" održat će se od 12. do 14. lipnja, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare Turističke zajednice Grada Pule.

Riječ je o festivalu kostimirane zabave, multimedijalnih sadržaja, degustacije antičke kuhinje, sajma autohtonih proizvoda, antičkih sportova i zanata, specijalizirane muzejske i galerijske postave, posebnog filmskog i kazališnog programa, glazbe i edukacije najmlađih kroz zabavne programe.

"Najveća je novost ovogodišnjih Dana antike to što će umjesto mađarskih gladijatora u borbama sudjelovati domaći. Gladijatori će postati novi veliki brend Pule i regije koji ćemo izvoziti", rekao je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, te dodao kako će Pula i Istra postati prepoznatljive po ovoj manifestaciji.

Dani antike počinju 12. lipnja ujutro dječjim filmskim programom u Kinu Valli. Navečer će se na pulskom Forumu održati sajam, degustacija antičke hrane, predstavljanje obrta, a u program će se uključiti i ulični zabavljači i gladijatori.

Svečano otvaranje manifestacije uz Antički teatar Teatra Naranča zakazano je za 20 sati. Antički ples izvest će i Dramski studio INK, a nastupiti će i Musigenae, te antički zbor Rondo Histriae.

Gladijatori će nastupiti zadnjeg dana manifestacije. Najprije će prodefilirati središtem Pule, a spektakl "Spectavla Antiqva" – gladijatorske borbe održat će se u pulskoj Areni.

Organizator Dana antike je Turistička zajednica Grada Pule, uz suorganizaciju Arheološkog muzeja Istre.