Do nedjelje Renesansni festival u Koprivnici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. kolovoza 2014. - 11:10
Autor: 

Na gradskim bedemima u Koprivnici otvoren je tradicionalni 9. renesansni festival - jedna od najvećih turističko-povijesnih manifestacija tog tipa u ovom dijelu Europe.

Renesansi festival, otvoren sinoć, kojeg svake godine posjeti nekoliko desetaka tisuća domaćih i stranih gostiju trajat će do nedjelje, a svoj dolazak najavilo je oko 1200 kostimiranih sudionika iz mnogih europskih država.

Po prvi put trebala bi doći skupina od 60-ak maskiranih sudionika iz Burghausena u Njemačkoj, potvrdio je direktor Turističke zajednice Renato Labazan, dodavši da će nove skupine doći će i iz Mađarske, Slovenije, Italije, ali i iz Hrvatske.

U sklopu Renesansnog festivala bit će održano i natjecanje renesansnog kraljevskog kuhara, a na natjecanje se prijavilo 10 ekipa iz cijele Hrvatske - iz Splita, Dramlja, Raba, Umaga, Osijeka, Našica, Vinkovaca, Popovače, Zagreba te Varaždina.

Kako je glavna tema ovogodišnjeg Renesansnog festivala kulinarstvo tog doba, u natjecanje će se uključiti i amateri koji će se okušati u pripremi jela s namirnicama i priborom iz prošlosti.

Novost ovogodišnjeg Renesansnog festivala u Koprivnici je veliki zid, palisade podignute oko gradskog bedema u dužini 600 metara, koje će okruživati sva događanja i tako dati poseban dojam tog vremena.

Glavni događaj, noćni napad na grad Koprivnicu bit će u subotu poslije 19 sati.