Dubrovnik: za Uskrs oko šest tisuća gostiju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. travnja 2014. - 10:51
Autor: 

Po najavama iz dubrovačkih hotelskih kuća i agencija, u Dubrovniku će uskrsne blagdane provesti oko šest tisuća turista, uglavnom stranih.

Najviše gostiju stići će iz Velike Britanije, Francuske, SAD-a, Španjolske i skandinavskih zemalja te domaćih turista, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Od 18. travnja do Uskrsnog ponedjeljka, 21. travnja u Dubrovnik će uploviti deset brodova s 14.000 putnika na kružnim putovanjima.

Uskrsne događaje u Dubrovniku pratit će Uskrsni sajam u Luži s ponudom suvenira i prigodnih darova iz sustava tradicionalnih obrta. U Velikom tjednu održat će se nekoliko koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, a na Veliki petak je procesija ulicama stare gradske jezgre.

Na najveći katolički blagdan Uskrs, 20. travnja, prigodan koncert na Stradunu izvest će Klapa Ragusa, a kostimirani mladići i djevojke, kao dar dubrovačke Turističke zajednice, svim će turistima i posjetiteljima dijeliti "pengana" jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja. Ispred palače Sponze udruga Dubrovački primorski svatovi organizirat će radionicu "penganja" jaja.