Josipović: želim da Uskrs ojača nadu u bolju budućnost

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 18. travnja 2014. - 12:12
Autor: 

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je danas čestitku svim hrvatskim građankama i građanima koji slave Uskrs, izrazivši želju da nadahnuće tog najvećeg kršćanskog balgdana ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost.

"Katolicima, pravoslavnima, protestantima i ostalim kršćanima u Republici Hrvatskoj, kao i građankama i građanima koji slave Uskrs kao dio obiteljske tradicije i znak kulturnog identiteta, srdačno čestitam ovaj najveći kršćanski blagdan. Uskrs je blagdan koji simbolizira nadu, snagu, obnovu i novi početak. Želja mi je da u ovim vremenima duge i ozbiljne društvene krize, nadahnuće Uskrsa ohrabri kršćane i ojača nadu u bolju budućnost", navodi predsjednik u čestitki.

Želja mu je, dodaje, da ozračje Uskrsa dodatno potakne sve ljude dobre volje u Hrvatskoj na ustrajno promicanje univerzalnih vrijednosti u svakodnevnom obiteljskom i društvenom životu.

Hrvatski predsjednik uputio je uskrsnu čestitku msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zadarskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom, episkopu dalmatinskom Fotiju, administratoru mitropolije zagrebačko-ljubljanske, te poglavarima protestantskih vjerskih zajednica.