Kinezi pozvali Korčulane na Festival cvijeća u Yangzhou

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 24. veljače 2014. - 12:22
Autor: 

Korčula

Danas je izaslanstvo Kine na čelu s Hong Jinhua predsjednikom vanjskopolitičkog vijeća grada Yangzhou-a  posjetilo  Grad Korculu. Domaćin ovog susreta  bio je gradonačelnik Vinko .Kapelina sa suradnicima. Svečanom ručku u hotelu Korčula pridružila se   Hana Turudic, direktorica Turističke zajednice Grada Korčule . Nakon  razmjene prigodnih darova i pozdrava, Kinezi su posluženi autohtonim delicijama otoka.

-Pozvani smo u radni posjet Yangzhou   18.travnja na  jedan od najvećih tradicionalnih susreta poslovnog svijeta u Kini poznat pod nazivom “Festival cvijeća”. Tom prilikom ćemo uzajamno otvoriti predstavničke urede ,što nam otvara  ulazak  na emitivno turističko tržište veličine naše države,  a također daje  mogućnost izvoza naših  authotonih proizvoda  (maslinovo ulje, vino)  koji u Kini imaju vrlo visoku cijenu. rekao je Vinko Kapelina.

Kinezi su najavili ulaganja u naš turizam i industriju.

Takodjer je bilo govora o promociji Korčule u Kini.  - Yangzhou broji 4,5 miliona stanovnika . Prije 729 godina, davne 1285. Marko Polo je bio 3 godine gradonačelnik Yangzhou-a, što je i povod  bratimljenju Grada Korčule i ovog dalekog trgovačkog i kulturnog kineskog središta, pojasnila je savjetnica za medije i marketing Edita Drušković.

Na kraju gosti su  razgledali znamenitosti Grada Korčule. Susret je protekao u izrazito prijateljskoj i radnoj atmosferi.