"Međuvjerska nogometna utakmica za mir"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 12. srpnja 2014. - 11:27
Autor: 

Na zahtjev pape Franje u rujnu bi se u Rimu trebala odigrati "međuvjerska nogometna utakmica za mir" u kojoj bi sudjelovale neke od najvećih nogometnih zvijezda, poput Zidanea, Messija ili Tottija, doznaje se u četvrtak iz više izvora u Vatikanu.

Na Papino traženje, Javier Zanetti, bivši kapetan i budući potpredsjednik milanskog Intera, u suradnji s Papinskom akademijom znanosti koordinira organizaciju te "međuvjerske utakmice", objavila je novinska agencija I.Media, specijalizirana za Vatikan. Utakmica bi se trebala održati 1. rujna na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Bivši argentinski igrač Javier Zanetti ponovno će istrčati na travnjak u društvu slavnih, danas umirovljenih, nogometaša, među kojima su Talijan Roberto Baggio i Francuz Zinedine Zidane, prvak svijeta 1998. Isti izvori kao vjerojatne sudionike spominju i neke još aktivne igrače poput Lionela Messija, Francesca Tottija i Gianluigija Buffona kao i trenera Chelsea, Portugalca Josea Mourinha. Tom prigodom će nogometne zvijezde navući dresove u bojama mira. U utakmici će sudjelovati igrači svih religija u znak mira i dijaloga, kako je tražio papa Franjo.