Na splitskom Ultra Europe očekuje se 150.000 posjetitelja

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. srpnja 2014. - 13:00
Autor: 

Na najvećem festivalu elektronske glazbe u jugoistočnoj Europi - Ultra Europe, na splitskom Poljudu od 11. do 13. srpnja nastupit će 37 izvođača iz 75 zemalja, a tijekom trodnevnog festivala na Poljudu se očekuje oko 150.000 posjetitelja iz 125 zemalja, najavljeno je danas u Splitu.

O velikoj turističkoj važnosti za Split, ali i Hrvatsku na konferenciji za novinare govorio je direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joško Stella, naglasivši kako je riječ o ogromnom marketinškom efektu budući da je će to biti najveći glazbeni festivalu održan na ovom području, s najjačom scenom svjetskih DJ-eva.

Prema izračunima koje smo radili, zbog ove manifestacije gospodarstvenici će imati zaradu od 300 milijuna kuna. Zajedno s organizatorima se trudimo festival produžiti na sedam dana zbog turističkih paket aranžmana, kazao je dogradonačelnik Goran Kovačević.

Festival Ultra Europe odvijat će se 11., 12. i 13. srpnja u Splitu gdje će, među ostalima, nastupiti Adventure Club, Hard Rock Sofa, Sunnery James and Ryan Marciano, Jon Rundell, W&W, Danny Avila i Brass Knuckles, kao i ekscentrični izvođač EDM glazbe Kryoman „The Robot“.

Zadnjeg dana festivala, 15. srpnja, u Hvaru će biti organiziran ekskluzivni tulum Ultra Beach, na kojem će nastupiti elektični trio iz Miamija – Brass Knuckles.

Dan odmora između Ultra Europe u Splitu i Ultra Beacha na Hvaru, 14. srpnja, održat će se Yacht Weeka, na kojem će sudjelovati više od 250 plovila, inače sudionika Ultra Europe Regate do Hvara, uz prijenos uživo preko YouTube UMF TV kanala.

Organizatori Ultra Europe, tvrtka Adria MM Produkcija, ističu kako je do sada prodan broj ulaznica nadmašio njihove procjene.

Joe Bašić iz Adria MM Produkcije rekao je da neprestano dobivaju upite o nastupima DJ-a u usponu, zbog čega su odlučili dati mogućnost novim imenima elektronske glazbe.

"Split, Dalmacija i Hrvatska zaista mogu očekivati spektakl. Ovdje će biti najjača scena DJ-eva u svijetu. Mi kao organizatori posjetiteljima tijekom održavanja festivala nudimo razne izlete do Plitvičkih jezera, Zagreba, Dubrovnika, pa tako oni svoj boravak znatno produljuju. Želimo da Hrvatska ima što više koristi od ovoga našeg projekta“, najavio je Joe Bašić.

Dodao je kako imaju veliku podršku Grada Splita, županije i Vlade, a dobili su i financijsku potporu Ministarstva turizma.

Organizatori očekuju novo obaranje rekorda najgledanijeg glazbenog prijenosa na internetu.

Za sigurno odvijanje trodnevnog festivala Grad Split je okupio ekipu u koju su uključene sve gradske i komunalne, te druge hitne službe.