"Ocean more" otvara program "Pisci u Gradu"

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 29. srpnja 2014. - 10:57
Autor: 

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, uz autoricu projekta Mani Gotovac, predstavljaju program „Pisci u Gradu“ naslovljen „Pijesak dokle ti oko seže“.

Program će danas otvoriti premijerna izvedba „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca „Ocean more“ u 23 sata i kupalištu Šulić, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj danas u Festivalskoj palači.

Program naslovljen po citatu „Pijesak dokle ti oko seže“ iz romana „Ocean more“ Alessandra Baricca publici će na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, u šest večeri predstaviti četiri pisaca.

Program počinje s „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more“ ostvaren u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, HNK Varaždin, Hrvatskog društva pisaca (HDP), Talijanskog instituta za kulturu i Veleposlanstva Italije u Zagrebu. Izbor iz romana, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, a likovnu intervenciju Ivan Midžić. Ann Deveria igra Iva Babić, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a narator je Ivan Čuić.

Na programu je još jedna izvedba, u srijedu, 30. srpnja u kupalištu Šulić također s početkom u 23 sata, a radi oseke, odnosno da bi se osigurala dovoljno niska razina mora i niska razina buke.

Premijernoj izvedbi će, kako je najavljeno, nazočiti i sam autor Alessandro Baricco, koji će svoju literarnu večer imati u četvrtak, 31. srpnja s početkom u 21,30 sati u palači Sponza kad će govoriti o pisanju, o baroknoj glazbi, o svojoj školi kreativnog pisanja „Holden“ i drugim temama. To je prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj tog istaknutoga suvremnog talijanskog pisca i autora jedanaest romana od kojih su gotovo svi bestselleri diljem svijeta.

„Pisci u Gradu“ nastavit će se 13. kolovoza kad će svoju večer u atriju Kneževa dvora s početkom u 21,30 sati imati Arsen Dedić pod nazivom „Pisac opće prakse“ uz pratnju Matije Dedića na glasoviru, nakon ćega će se u ljetnom kinu Jadran u 23,30 sati prikazati biografski dokumentarac o životu i radu Arsena Dedića „Moj zanat“.

Pod nazivom „Naplatna stanica“, svoju večer imat će hrvatski pisac Ivan Vidić, 17. kolovoza u atriju palače Sponza. „Naplatna stanica“ jedna je od kratkih priča iz Vidićeve nedavno izdane zbirke novela „Južna država“, a za ovu prigodu tekst će za scenu prilagoditi Krešimir Dolenčić. Program će zatvoriti „Bez odraza“ Ive Brešana, a u scenskoj prilagodbi Vinka Brešana, 19. kolovoza u atriju palače Sponza.

Program „Pisci u Gradu“ nastavak je lanjskog uspješnog projekta Dubrovačkih ljetnih igara i HDP-a „Pisci u Sponzi“ idejne autorice Mani Gotovac.