U Opatiji Festival kave; u Lovranu Festival šparoga

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. travnja 2014. - 12:52
Autor: 

Festival kave, tijekom kojega će se posjetiteljima nuditi kava pripravljena na stotinu različitih načina prema receptima opatijskih kavana, počinje danas u Opatiji, a u Lovranu, pak, počinje Festival šparoga.

Tijekom dvodnevnog Festivala Kave, kojeg organizira Turistička zajednica grada Opatija, vrhunske brendove kava spravljat će licencirani baristi uz "caffe art", a nudit će se i različiti alkoholni i bezalkoholni kokteli i slastice od kave.

U Hrvatskoj ulici slavnih poznati proizvođači kave organizirat će prigodnu prodaju i degustaciju kave i napitaka od kave po promotivnim cijenama - uz poziv „Popijte kavu i darujte osmijeh!“, jer će sav prihod biti doniran udruzi Crveni nosevi – klaunovi doktori.

Crveni nosevi – klaunovi doktori susretat će se s djecom na opatijskim šetnicama, a za djecu je organizirano i oslikavanje lica te škola crtanja s kavom.

Najavljene su i besplatne edukativne radionice Udruge konobara i barmena Hrvatske te glazbeni program.

U Lovranu danas počinej 14. Festival šparoga, a središnji događaj bit će večeras kada će se spravljati Vela fritaja od 1000 jaja i 30 kilograma divljih šparuga, uz ponudu svježih divljih šparuga.

Festival šparuga u Lovranu traje do 27. travnja, do kada će brojni ugostitelji u Lovranu, Medveji i Lovranskoj Dragi nuditi razna jela od divljih šparoga koje rastu na Učki.

Fetival šparuga, koji će pratiti i glazbeni program, organizirali su Turistička zajednica Općine Lovran, lovranski ugostitelji i Pusno društvo „Toronjera“ Lovran.