U Opatiji za vikend raskošan Festival vatrometa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. lipnja 2014. - 10:52
Autor: 

U Opatiji će se u subotu, 28. lipnja, u sklopu obilježavanja 170 godina opatijskog turizma održati Festival vatrometa, čiji će posebni gosti biti i Rapski samostreličari koji će se predstaviti svojim viteškim igrama, najavili su iz Turističke zajednice grada Opatije.

Festival vatrometa jedinstvena je opatijska manifestacija koja osim vatrometa podrazumijeva i razne druge atrakcije za publiku koja se tog dana nađe u tom najpoznatijem turističkom mjestu Kvarnera, a ove godine je podijeljena u dva dijela, za djecu i za romantičare, te će u tome biti prilagođene i tzv. koreografije majstora pirotehnike.

Tradicionalni Festival vatrometa će, kako ističu iz opatijske Turističke zajednice, biti svojevrsna 'slavljenička svjećica' na opatijskoj 'rođendanskoj torti'.

Rapski samostreličari toj će manifestaciji dati dodatnu težinu jer i Rab ove godine obilježava veliku turističku obljetnicu - 125 godina turizma na tom otoku, a njihova parada i mimohod kojim će povezati sve važne opatijske turističke atrakcije, počet će u ranim večernjim satima.

Mimohod slijedi natjecanje samostreličara u preciznom gađanju mete samostrelom kojeg se još naziva i srednjevjekovnim snajperom, a oko 22 sata počinju raskošni vatrometi, među kojima će biti i, kako najavljuje iz Turističke zajednice, 'baby vatromet' te piromuzički vatromet s ljubavnim pjesmama čime se uz ostalo želi podsjetiti na tradiciju kakvu je Opatija njegovala u svojih 170 godina turizma - raskoš, spektakl i romantiku.