Ukradene vrijedne relikvije iz riznice dubrovačke Katedrale

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 15. travnja 2014. - 12:13
Autor: 

Iz riznice dubrovačke Katedrale nestala su dva neprocjenjivo vrijedna relikvijara, prijavljeno je iz Biskupije policiji, koja intenzivno radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima se nestanak mogao dogoditi.

Pretpostavlja se da su moći sveca nestale u periodu posljednjih desetak godina, kaže glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske, Marija Gjenero. Nestanak nije odmah primijećen, jer su se relikvije čuvale u posebnoj prostoriji i do njih se može samo nakon prolaska posebnih procedura, piše Slobodna Dalmacija.

Upravo da bi spriječili ovakve događaje i radili na što boljoj prevenciji sakralnih objekata, Hrvatski forum za urbanu sigurnost i časopis Zaštita, tvrtke Tectus d.o.o., organiziraju međunarodnu konferenciju Sigurnost kulturne baštine SIGArt 2014. Konferencija će se održati u Zagrebu i Krapini, 26. i 27. svibnja 2014. godine. Prilika je to za sve odgovorne osobe koje su direktno i indirektno vezane uz kulturne, sakralne i arheološke objekate i lokalitete da se prijave i prisustvuju konferenciji SIGArt 2014.