"Baština u loncu"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. prosinca 2014. - 10:20
Autor: 

Prezentacija kulinarske baštine sela Vrmca- "Baština u loncu" održat će se u nedjelju, 7.prosinca 2014. od 14 do 16h u Gornjoj Lastvi.

Prezentaciju priprema Mašo Čekić i aktivisti "Žučenica festa". Ideja organizatora je da se podsjetimo bogate kulinarske baštine naših predaka, degustirajući jela pripremljena od samoniklog bilja koje možemo pronaći na Vrmcu, kao i povrtlarskih kultura koje su nekada uzgajane u vrmačkim selima.

Za sve zainteresirane osiguran je besplatni prijevoz do Gornje Lastve. Kombi kreće u 13:30 sati ispred Glavne pošte u Tivtu.

Osim organiziranog prijevoza, prijatelji "Baštine", PK Vjeverica iz Kotora planiraju za nedjelju dvije pješačke ture - do "Baštine u loncu", odnosno Doma kulture "Ilija Marković" u Gornjoj Lastvi. Detalje o turama možete pronaći na web stranici kluba: vjeverica.org.

"Baština u loncu" se organizira u okviru aktivnosti "Dani pejzaža", koja za cilj ima skrenuti pažnju najšire javnosti na prirodne i kulturne vrijednosti Vrmca i potencijale za ekonomsku valorizaciju njegove baštine, u svrhu održivog razvoja ovog vrijednog pejzaža i njegovih posebnosti.

Kampanja Dani pejzaža realizira se u okviru projekta "Baština- pokretač razvoja", koji kroz IPA program prekogranične suradnje Crne Gore i Hrvatske, financira EU.