„Baština – pokretač razvoja"

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. veljače 2015. - 10:31
Autor: 

Završna prezentacija aktivnosti na pilot području Vrmca, realiziranih u okviru IPA EU prekograničnog projekta „Baština – pokretač razvoja", bit će održana u Tivtu, u Multimedijalnoj dvorani  zgrade Općine, u četvrtak, 5.veljače, s početkom u 10 sati, a istoga dana, u 19 sati, u Galeriji ljetnjikovca Buća, bit će otvorena izložba "Storm chasers", realizirana  od strane partnera iz Dubrovnika.

 Nakon generalnog pregleda aktivnosti realiziranih u okviru projekta „Baština – pokretač razvoja", eksperti će predstaviti rezultate istraživanja participativnog procesa, kada je zaštita i upravljanje područjem Vrmca u pitanju, te studije realizirane  u okviru ovoga projekta.

Također rezultati "Baštine" su i Studija prirodnih vrijednosti Vrmca, Studija kulturne baštine, Studija kulturnog pejzaža, kao i  Studija ekonomske valorizacije Vrmca.

 Sutra će biti  i kratki film o kampanji "Dani pejzaža", koja je u prostoru Vrmca realizirana tijekom prošlog ljeta i jeseni, kao i  prilika da  zainteresirani  nabave svoj primjerak brošure i mape "Krajodrazi", zajedničkog edukativno-promotivnog materijala koji su crnogorski i hrvatski pertneri izradili za prekogranično područje Boke kotorske i Crne Gore, o čemu će govoriti urednici, Mašo Čekić i  mr. Jasminka Grgurević.

Svi rezultati i iskustva do kojih se došlo kroz dvogodišnji projekt sabrani su u "Priručniku o zaštiti, planiranju i upravljanju baštine", o čemu će govoriti Marko Peterlin, iz organizacije IPOP, Slovenija, koja je i izradila priručnik.

Završna konferencija projekta bit će održana u Dubrovniku, u petak, 6. veljače  sa početkom u 10 sati u prostorijama Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Crnogorski partneri, predvođeni funkcionalnim liderom projekta, Općinom Tivat, organizuju besplatan prijevoz do Dubrovnika.