Održan koncert "Od Kvarnera pa do lijepe Boke"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. studenog 2014. - 12:34
Autor: 

Sinoć je u prepunoj dvorani Centra za kulturu "Nikola Đurković", četvrtu godinu za redom održan koncert "Od Kvarnera pa do lijepe Boke", u organizaciji Hrvatskog građanskog društva i vokalno instrumentalnog sastava "Lungomare".
Medijatorica večeri, kotorska  pjesnikinja Dubravka Jovanović je u svom prepoznatljivom i poetičnom stilu pozdravila nazočne i najavila goste večeri.

U ime organizatora, zahvalila se sponzorima: Općini Kotor, Turističkoj organizaciji Kotor i mnogim drugima, kao i medijskim pokroviteljima: Radio Dux-u, Radio Kotoru, Radio Skali, Radio Tivtu i Kotor Tv-u.
Kotorska ženska klapa "Incanto" otvorila je ovu glazbenu večer i kao i uvijek genijalnom izvedbom obrađenih hitova hrvatske glazbene scene oduševila slušatelje.
Gost večeri je bio također kotorski pop pjevač, Zoran Dragović.
Ono što je publiku posebno oduševilo jeste nastup poznatog tenora i prvaka Riječke opere, Voljena Grbca, koji je otpjevavši neke autorske a i dobro poznate skladbe izmamio aplauze. On je u obraćanju publici otkrio da prema Kotoru gaji veliku ljubav i to ga je potaklo da pripremi fotomonografiju Kotora, koju je planirao izdati uoči Tripundana, i koju će najprije promovirati u Rijeci, najvjerojatnije na riječkom korzu.

Lungomare je u svom jednosatnom izvođenju želio da iskaže poštovanje prema gostima iz Italije poznatim talijanskim skladbama, i najavivši svoju autorsku pjesmu "Lipoto moja" pohvalio se prošlotjednom pobjedom na top ljestvici Dux radija.

Na kraju večeri, note čuvene skladbe Maje Perfiljeve "Bokeljska noć" otpjevali su učesnici koncerta zajedno sa publikom.