listopada 2012

Srijeda, 31. listopada 2012.

Kotor. 31.loistopada 2012.(Radio Dux) - Sportsko ribolovno društvo "Zubatac" iz Kotora organizira takmičenje u lovu na lignje koje će biti održano u petak 2.studenog u akvatorijumu Kotorskog zaliva.
Okupljanje je u 15 sati ispred Svetog Matije, a takmičenje traje od 16 do 22 sata.
Cijena učešća je 5 eura, prijave su u toku na broj telefona 068 404 149.
Takmičari su dužni da sa sobom ponesu mamac i marendu.

Srijeda, 31. listopada 2012.

Kotor 30.listopada 2012.(Radio Dux) - Prethodnih dana u Pomorskom muzeju Crne Gore Kotor bili smo svjedoci interesantne multimedijalne izložbe "Komunicirajmo baštinu" na kojoj smo mogli vidjeti makete brodova poznatog brodomiodelara Željka Skomeršića, koji su izazvali posebnu pažnju.
Željko Skomeršić je rođen na Rijeci, ali živi i radi na Krku. Počeo je sa brodomodelarstvom 1992. Zanatsku radionicu „Leut" za izradu modela na Krku otvorio je 1996. godine. Radionica je veoma interesantna obzirom da je otvorenog tipa tako da brojni turisti i Željkovi prijatelji su u radionici te posmatraju i ćakulaju dok izrađuje makete, a ponekad i pomažu.

Utorak, 30. listopada 2012.

Tivat 30.listopada 2012.(Radio Dux) - Čelnici Bošnjačke stranke, HGI i Force Rafet Husović, Marija Vučinović i Nazif Cungu sinoć su u Tivtu potpisali zajedničku platformu te tri stranke za pregovore sa koalicijom „Evropska Crna Gora-Milo Đukanović" o formiranju nove parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore.
Sastanak čelnika triju stranaka manjinksih naroda održan je iza zatvorenih vrata, a novinarima učesnici nisu htjeli saopštiti ni detalje o sadržaju platforme koju su sinoć ovjerili potpisima.

Utorak, 30. listopada 2012.

Boka kotorska, 30. listopada 2012. g. (Radio Dux) - Iz Biskupskog ordinarijata obavjestili su nas o rasporedu sv. Misa i blagoslova groblja prigodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana:
U četvrtak, 1. studenoga, na blagdan Svih svetih, sveta Misa, u crkvi blažene Ozane, bit će u 8h. Na katoličkom gradskom groblju sv. Mihovila u 15.30h služit će se svečana sv. Misa, procesija i blagoslov groblja. U 18h sv. Misa bit će u franjevačkoj crkvi sv. Klare.

Utorak, 30. listopada 2012.

Kotor, 30. listopada 2012. g. (Radio Dux) - Sinoć je, u kotorskoj dvorani Kulturnog centra Nikola Đurković, igrana kabare predstava "Dobra stara vremena", u izvođenju "Kazališta na Terazijama". Predstavu je režirao Rade Marjanović, a glumačku ekipu čine Tanja Bošković, Ljiljana Stjepanović i Rade Marjanović.

Budva 30.listopada 2012.(Radio Dux) - Turistička organizacija Budve će i ove godine uz pomoć Općine Budva organizirati spektakularan program dočeka Nove godine na trgu ispred Starog grada uz najpopulamije zvijezde, odličan provod i zabavu do zore, koji godinama prate Budvu kao grad koji je najomiljenija destinacija mnogih u najluđoj noći..
Nakon potpisivanja ugovora zvanično je potvrđen nastup najpopularnijih izvođača sa ex yu prostaora , Zdravka Čolića i grupe Parni Valjak obavještavaju nas iz Turističke organizacije Budva.
Program za doček Nove godine na trgu u Budvi.

Ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Podgorica 29.listopada 2012.(Radio Dux) - Sedam od 20 zatočenika logora Morinj kod Kotora, koji su u njemu boravili od svibnja do kolovoza 1992. godine, dobili su do sada ukupno 200.000 eura na ime odštete, prenosi portal pcnen.com
Ejub Krvavac izjavio je sarajevskom Dnevnom avazu da je početkom godine na adresu Envera A. iz Mostara stigla prva pravosnažna presuda kojom se Crna Gora obavezuje da će mu na ime odštete isplatiti 30.000 eura.

Ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Zagreb, 29. listopada 2012. g. (Radio Dux) - Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je poziv zajednicama Hrvata za predlaganje predstavnika za članove Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao savjetodavnog tijela za stvaranje politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate, koji žive van hrvatskih granica.
Vlada Republike Hrvatske imenuje članove Savjeta, predstavnike Hrvata izvan Hrvatske, na mandat od četiri godine, na prijedlog hrvatskih zajednica iz država iz kojih dolaze. Zajednice Hrvata predlaže iz redova najznačajnih i najbrojnih udruga, organizacija, institucija ili drugih oblika organiziranja, osobe koje su uvažene u sredinama u kojima žive, a angažirane su na očuvanju i opstojnosti identitetskih vrijednosti.

Ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Stoliv 29. listopada 2012.(Radio Dux) - Nevladino udruženje „ Kamelija" i Mijesna zajednica Stoliv organiziraju tradicionalnu manifestaciju Kostanajadu 4.studenog (nedelja) sa početkom u 11 sati.
Programom je predviđeno svečano otvaranje manifestacije prezentacija i degustacija proizvoda od kostanja i zdrave hrane, degustacija domaćih „mladih" vina, izložba radova likovnih umjetnika i dječjih školskih radova, sportski program na terenima „Pod kostanje", jedriličarska regata, izlet pješačkim stazama u Gornji Stoliv i na brdo Vrmac.

Stranice