prosinca 2012

Ponedjeljak, 31. prosinca 2012.

Donja Lastva, 31. prosinca 2012. g. (Radio Dux) - Sinoć je u Domu kulture "Josip Marković", u Donjoj Lastvi, održan tradicionalni božićni domjenak Hrvatske građanske inicijative. Pred velikim brojem članova i simpatizera nazočnima se obratila predsjednica stranke Marija Vučinović. Ona je rekla da je 2012. godina povjesna za Hrvatsku građanasku inicijativu, počev od općinskih izbora u Tivtu, pa do posljednih izbora na državnoj razini.
"Imali smo hrabrosti da prvi put izađemo sa samostalnom listom, očekujući dobar rezultat, što se i ostvarilo. Također i izbori u Kotoru su pokazali da imamo bolji rezultat nego na prošlim izborima. Hrvatska građanska inicijativa u ovom trenutku je nezaobilazni čimbenik na političkoj sceni Crne Gore. Imamo zastupnicu u Skupštini i imamo, po prvi puta u povjesti, ministricu u Vladi, iz redova hrvatske nacionalne manjine. To je veliki uspjeh, koje su pridonijeli svi naši glasači, ne samo iz Tivta, Kotora i Herceg Novoga, već i iz Bara, Budve, Podgorice, Cetinja, Nikšića, Bijelog Polja, i ostalih gradova u Crnoj Gori. Zahvaljujem se svima koji su nam dali glas i tako doprinjeli našem zajedničkom, povjesnom, uspjehu", istakla je predsjednica HGI-a i ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović.

Ponedjeljak, 31. prosinca 2012.

Kotor, 31. prosinca 2012. g. (Radio Dux) - Jučer je Crkva proslavila blagdan Svete Obitelji. Tom prigodom je u kotorskoj bazilici - katedrali sv. Tripuna slavljena sv. Misa, a biskup msgr. Ilija Janjić je blagoslovio 144 svijeće, čime je započeo molitveni poduhvat pod imenom: "144 svijeće za 144 obitelji". Crkva želi i na ovaj način promicati bračne i obiteljske vrijednosti, jer bračna zajednica je izvor i temelj, a obitelj prva i životna stanica ljudskoga društva. Zbog toga cilj je stvoriti duhovno zajedništvo tako što će po desetak obitelji iz svih župa Kotorske biskupije moliti, uzimajući Svetu Obitelj za uzor i stavljajući se pod njenu zaštitu. Stoga su obiteljske zajednice pozvane da, uz upaljenu blagoslovljenu svijeću, svakodnevno mole molitvu zagovora i litanije Sv. Obitelji do jedne od Korizmenih nedjelja, kada će se iznad grada Kotora, na crkvu Gospe od Milosti, postaviti zavjetni križ pomoraca.

Nedjelja, 30. prosinca 2012.

Podgorica 30.prosinca 2012.(Radio Dux)- Povodom predstojećeg praznika – Nove godine i vjerskog praznika Božića za zaposlene pravoslavne vjeroispovijesti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja je saopštilo da se na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl.list RCG", br. 27/07), Nova godina praznuje se 1. i 2. siječnja.
"Dakle, za novogodišnji praznik neradni dani su: utorak 1. siječnja i srijeda 2. siječnja 2013. godine.

Nedjelja, 30. prosinca 2012.

Kotor, 30. prosinca 2012. g. (Radio Dux) - Iz tiska je izašao novi broj Hrvatskog glasnika u kojem možete pročitati niz zanimljivih tema. Ovaj jedini tiskani medij Hrvata u Crnoj Gori donosi Vam poslanicu kotorskog biskupa msgr. Ilije Janjića za Božić, zatim tekst o novoizabranoj crnogorskoj Vladi, tu je i zanimljiva priča pod imenom "Barkse 'bure i nevere' " i još mnogo toga.

Kotor 30.prosinca 2012.(Radio Dux) - Crnogorska hip hop klapa Who See iz Kotora, iliti dvojac Mario Đorđević Noiz i Dejan Dedović Deduh, obilježila je muzičku 2012. godinu u Crnoj Gori ali i regionu, gdje su kao najbolji bend dobili i nagradu MTV-a. Njihov spot za pjesmu Regeton Montenegro je plasiran među 100 najboljih u svijetu.n Na kraju godine došla je i odluka da upravo kotorski bend predstavlja Crnu Goru na narednom Eurosongu.

Subota, 29. prosinca 2012.

Kotor, 29.prosinac 2012.(Radio Dux) - Ako se niste odlučili gdje dočekati najluđu noć mi Vam predlažemo:
KOTOR
Na Trgu od oružja 31.prosinca će nastupiti grupe „Slatka tajna" iz Metkovića i „Egzodusi" iz Herceg Novog, a na trgu Svetog Tripuna kotorski sastavi „Who see" i „Indigo blue". Doček Nove Godine za djecu kada će mališanima biti dijeljeni novogodišnji paketići bit će organiziran 30. prosinca. U organizaciji diskoteke „Maximus" 31.prosinca gostovaće Dženan Lončarević, 1.siječnja Severina Vučković.

Subota, 29. prosinca 2012.

Kotor, 29.prosinca 2012.(Radio Dux) - Kulturni centar „Nikola Đurković" u Kino „Boka" organizira "Veliki dječiji novogodišnji filmski maraton" koji je počeo danas subota 29. prosinca sa početkom u 10 sati filmom Snješko Bijelić. Nakon toga će uslijediti prijekcije „Sretni patuljak" i „Anabelina želja" .
U 15 sati je film „Nik i Noel", a potom „Zvončići" i „Džek Frost".
U nedjelju 30. prosinca u 10 sati na repertoaru je film „Artur Božić". Nakon filma, u podne je doček Djeda Mraza na glavnom gradskom trgu.

Tivat, 29. prosinca 2012. (Radio Dux)- Odbornici u Skupštini općineTivat juče su većinom glasova, usvojili odluku o budžetu za narednu godinu, po kojoj će se u gradsku kasu sliti ukupno 13,55 miliona eura, što je 2,3 miliona više nego što je iznosio budžet za ovu godinu.
Savo Klakor i Rato Brajković (NOVA) konstatovali su da kapitalni budžet nije dovoljno razradjen i tražili objašnjenje za niz rashodovnih stavki, dok je Vlado Arsić pitao kada je SO donijela odluku o toliko velikoj prodaji opštinske imovine da se u budžetu za 2013 po tom osnovu, planira prihod od čak 2 miliona eura. Vlado Samardić (SNP) založio se za izdvajanje više novca za sport i obavezivanje strateških investitora i državnih javnih preduzeća koji posluju u Tivtu, da više ulažu u ovdašnje sportske klubove. Gradonačelnik Dragan Kankaraš (DPS) kazao je da je dogodine prioritet završetak velikih investicija u lokalnu komunalnu infrastrukturu i da će 70 odsto novca iz kapitalnog budžeta, biti uloženo na području Krtola.

Bijela 28.prosinca 2012.(Radio Dux) - Kompanija „Marine Service" iz Bijele dobila je visoko priznanje na upravo održanoj redovnoj godišnjoj konferenciji dilera čuvenog švedskog proizvodjača brodskih i industrijskih motora „Volvo Penta" za Istočnu Evropu, a koja je prije nekoliko dana završena u Beču.
Naime, „Marine Service" proglašena je za najbolji medju više d 280 dilera koji čine mrežu „Volvo Penta East Europe Office", a koja pokriva tržište 16 europskih država sa ukupno preko 280 miliona stanovnika. Čelnici „Volvo Pente" su na skupu u Beču direktoru „Marina Service", kapetanu Nenadu Lazoviću, tim povodom uručli posebnu nagradu u obliku brodskog zvona.

Petak, 28. prosinca 2012.

Donja Lastva, 28. prosinca 2012. g. (Radio Dux) - Kraj kalendarske godine je prigoda za sumiranje rezultata, analize i postavljanje novih ciljeva. Posljedna emisija Tragom Hrvata Boke i događaja, u 2012. godini, bila je posvećena Dux radiju. Zbog toga je naš gost bio ravnatelj Miroslav Marušić. On je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenih rezulatat u prošlom razdoblju, ali je najavio i nove ambicije. Nakon tri godine od zvaničnog početka rada, jedini radio hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, dobija svakim danom sve više slušatelja, a njegovu popularnost dodatno povećava i multimedijalni portal www.radiodux.me, na kojem se posjetitelji opširno mogu informirati, ali i educirati.

Stranice