BOŽIĆNI DOMJENAK HGI-A

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 31. prosinca 2012. - 11:18
Autor: 

Sinoć je u Domu kulture "Josip Marković", u Donjoj Lastvi, održan tradicionalni božićni domjenak Hrvatske građanske inicijative. Pred velikim brojem članova i simpatizera nazočnima se obratila predsjednica stranke Marija Vučinović. Ona je rekla da je 2012. godina povjesna za Hrvatsku građanasku inicijativu, počev od općinskih izbora u Tivtu, pa do posljednih izbora na državnoj razini.
"Imali smo hrabrosti da prvi put izađemo sa samostalnom listom, očekujući dobar rezultat, što se i ostvarilo. Također i izbori u Kotoru su pokazali da imamo bolji rezultat nego na prošlim izborima. Hrvatska građanska inicijativa u ovom trenutku je nezaobilazni čimbenik na političkoj sceni Crne Gore. Imamo zastupnicu u Skupštini i imamo, po prvi puta u povjesti, ministricu u Vladi, iz redova hrvatske nacionalne manjine. To je veliki uspjeh, koje su pridonijeli svi naši glasači, ne samo iz Tivta, Kotora i Herceg Novoga, već i iz Bara, Budve, Podgorice, Cetinja, Nikšića, Bijelog Polja, i ostalih gradova u Crnoj Gori. Zahvaljujem se svima koji su nam dali glas i tako doprinjeli našem zajedničkom, povjesnom, uspjehu", istakla je predsjednica HGI-a i ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović.

Veleposlanica Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivana Perić prenijela je pozdrave ministrice vanjskih poslova i europskih poslova Vesne Pusić, uz najbolje želje prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana.
Nakon zvaničnog obraćanja goste je zabavljala tivatska klapa Jadran, pa je druženje nastavljeno duboko u noć.
Pored veleposlanice Ivane Perić, jučerašnjem domjenku nazočio je i generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru Božo Vodopija, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Miroslav Franović, predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Mirko Vičević, budvanski župnik don Filip kanonik Janjić, kao i brojni članovi, simpatizeri i poštovaoci Hrvatske građanske inicijative.