MLADOST I ISKUSTVO SNAGA HGI-a

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. ožujka 2012. - 10:45
Autor: 

Sinoć je u Domu kulture „Anto Počanić" u Mrčevcu Hrvatska građanska inicijativa održala prvu predizbornu tribunu. Nakon intoniranja državnih himni Crne Gore i Hrvatske, nazočne je pozdravio nositelj liste „HGI-Vjerni Tivtu" Ilija Janović, koji je naglasio: „Hrvati u Tivtu su oduvijek bili vjerni Tivtu i oduvijek su radili za dobro grada. Bili smo i ostali vjerni Tivtu, vjerni jedni drugima, u slozi i razumijevanju. Tivćani koji glasuju HGI nisu samo Hrvati, na moje veliko zadovoljstvo. To su svi ljudi koji su prepoznali našu gradjansku inicijativu...Sudjelujući u lokalnoj vlasti pomogli smo da se mnoge bitne stvari završe. I to upravo ovdje u Gradiošnici".

Vlasta Božinović predstavnica Mladih HGI-a, između ostalog naglasila je. „Puno mladih se angažiralo u kreiranju izbornog programa HGI-a. Ono što je mene motiviralo to je nasljedje. Naši stari su se puno trudili da prenesu na nas tradiciju, jezik, kulturu i običaje, ali i građanski osjećaj, a nas su naučili živjeti u različitosti. Poštivati tudje, voljeti svoje. Moj angažman u politici je vodjen tom mišlju. Angažman u HGI-u je jedina logička opcija za mene".
O ekomonskim pitanjima govorio je mladi ekonomista Vedran Božinović. "HGI hoće da razvijamo ono što imamo, ono što su nam ostavili naši preci. Mi želimo preko općine da organiziramo sponu izmedju malih proizvodjača domaće hrane i tržišta", rekao je Božinović.
Zastupnica HGI-a u Skupštini Crne Gore Ljerka Dragičević nazočnima je poručila: „Možemo puno uraditi kad smo zajedno. Nevjerovatno je koliko je bitno da imamo predstavnika u Parlamentu. Kako budemo prošli na lokalnim izborima, tako ćemo proći i na izborima na državnom nivou. Ja sam optimista i vjerujem u dobar izborni rezultat. Preko svog zastupnika u Parlamentu možete pitati sve ono što vas interesira. To i jeste naša uloga".
Na kraju, riječ je uzela i predsjednica HGI-a Marija Vučinović. "Sve zavisi od naše jačine. Ako imamo dobar izborni rezultat možemo ostvariti naše planove. Hrvati u Crnoj Gori su vjerni, lojalni građani Crne Gore koji se bore za očuvanje svoje tradicije, svojih običaja i svog jezika. U lokalnoj Skupštini podržavali smo sve što je dobro za Tivat. Bilo je medju nama razlike, ali to pokazuje da želimo demokraciju u stranci. Iz naših sopstvenih sredstava mnogima smo pomogli. To ćemo raditi i ubuduće. Ali, zato nam je potrebna vaša pomoć. Pomoć vaše rodbine i vaših prijatelja. Neka izadju na izbore i neka zaokruže broj 8- HGI ", rekla je Marija Vučinović.
Nakon izlaganja predstavnika HGI-a uslijedila su pitanja nazočnih.
Naredna tribina Hrvatske građanske inicijative je 28. ožujka u Domu kulture „Josip Marković" u Donjoj Lastvi.
Audio: Ilija Janović Nositelj liste HGI - "Vjerni Tivtu"

Audio: Vlasta Božinović Mladi HGI-a

Audio: Vedran Božinović Mladi HGI-a

Audio: Ljerka Dragičević zastupnica HGI-a u Skupštini Crne Gore

Audio: Marija Vučinović predsjednica HGI-a