"HGI - VJERNI TIVTU"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 02. ožujka 2012. - 10:53
Autor: 

Jučer je Hrvatska građanska inicijativa predala Općinskoj izbornoj komisiji izbornu listu, pod imenom „HGI-Vjerni Tivtu". Nakon zvanične predaje održana je konferencija za tisak, na kojoj su govorili nosilac liste Ilija Janović i predsjednica stranke Marija Vučinović.
„Ispoštovali smo sve normative koji su traženi, ispoštovali smo i procentualnu zastupljenost žena na izbornoj listi, što ni u jednom trenutku nije bilo upitno. Osvježena je lista s jednim dijelom mlađih i obrazovanih ljudi, a naravno tu su i oni ljudi koji su zaslužni za rad HGI-a u proteklom periodu", istakao je Janović.

Predsjednica stranke Marija Vučinović u svom obraćanju novinarima istakla je: „Hrvatska građanska inicijativa, u svom desetogodišnjem radu, pokazala se i profilirala kao politička stranka koja radi na dobrobit hrvatskog naroda i na dobrobit Tivta".
Na kraju nazočnima je podijeljeno saopćenje HGI-a, u kojem stoji:
„Dužni smo građanima Tivta i široj javnosti priopćiti da pravovremenim reagiranjem Hrvatske građanske inicijative predsjednik Crne Gore gospodin Filip Vujanović je promjenio prvobitnu odluku o rasprisivanju lokalnih izbora u Tivtu i Herceg Novom na dan, kada katolički vjernici praznuju navjeći blagdan Uskrs i zakazao iste za 7. travnja 2012.
Ovu činjenicu ističemo samo istine radi, ne dozvoljavajući drugima da prisvajaju naše zasluge, a pogotovo ne onima koji su se sjetili građana Tivta, nakon našeg javnog i službnog protestiranja".
Audio: Marija Vučinović predsjednica Hrvatske građanske inicijative

Audio: Ilija Janović nosilac liste HGI-Vjerni Tivtu

Audio: Saopćenje HGI-a