travnja 2014

Srijeda, 30. travnja 2014.

Petoro ljudi iz Ulcinja posjetilo je solanu Sečovlje u Sloveniji i Conna De Isolla u Italiji.

Ovo studijsko putovanje organizirano je od strane Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) u okviru obuke za turističkog vodiča na Ulcinjskoj solani.

Srijeda, 30. travnja 2014.

Renesansni grob u bazilici Presvetog navještenja otvoren je u utorak u nastojanju identifikacije ostataka modela koji je Leonardu da Vinciju poslužio za njegovu najslavniju sliku Mona Lisu.

Grob pripada obitelji trgovca Francesca Del Gioconda, supruga Lise Gherardini, navodne Mona Lise. Stručnjaci nisu sigurni nalaze li se u grobu njezini ostaci ili su oni ostali u starom grobu u samostanu svete Ursule.

Srijeda, 30. travnja 2014.

"Mediteranska večer s Mladenom Lomparom", posvećena ovom velikom crnogorskom pjesniku bit će održana u Domu kulture " Josip Marković" u Donjoj Lastvi u subotu, 3. svibnja , s početkom u 20 sati.

O pjesnikovom stvaralaštvu govorit će Nela Savković Vukčević, Milorad Popović Vlatko Simunović, kao i sam autor. U sklopu programa bit će prikazan i film o Mladenu Lomparu.

U glazbenom dijelu programa nastupit će klapa"Veterani vazda mladi". Medijator večeri bit će Adrijan Vuksanović.

U Galeriji ljetnjikovca „Buća" čitalačkoj publici u Tivtu sinoć su predstavljeni „Nova misao", časopis za suvremenu kulturu Vojvodine i „Hrvatski glasnik". Otvorena je zanimljiva izložba naslovnih stranica "Nove misli".

Na prezentaciji su govorili glavni i odgovorni urednik „Nove misli" Mirko Sebić, član Upravnog odbora HGD i uredništva „Hrvatskoga glasnika" Tripo Schubert i član Savjeta Agencije za elektonske medije CG Budimir Damjanović.

U ime organizatora brojne goste pozdravio je Zvonimir Deković predsjednik HNV CG.

Srijeda, 30. travnja 2014.

32. Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju – Nautic Show, održaće se od 1. do 4. svibnja u marini Porto Montenegro, u organizaciji Jadranskog sajma Budva

Srijeda, 30. travnja 2014.

Nedavno obznanjena informacija o istorijatu svetišta Gospe od Škrpjela bila je popraćana, s pravom, protestnim obraćanjem HNV-a i vikara kotorske biskupije, zbog izvrtanja povjesnih činjenica. Uslijedilo je „razložno“ pojašnjenje urednice „da se radi o tehničkoj grešci“!?

Navikli na falsifikovanja povjest Boke Kotorske, mnogi su i u ovom prilogu naslutili takvu namjeru.

Utorak, 29. travnja 2014.

Današnja XIV sjednica SO Tivat na kojoj je trebao biti izabran novi predsjednik Općine, odložena je na neodređeno vrijeme, na zahtjev odborničkog kluba DPS-a.

Predsjednik Skupštine Ivan Novosel kazao je novinarima da se sjednica odlaže do daljnjeg na zahtjev odborničkog kluba odbornika DPS-a. Obrazloženje za odlaganje sjednice je da DPS-u treba dodatno vrijeme za konsultacije sa koalicionim partnerom, te da moraju usaglasit međusobne stavove i razriješiti ih.

Veče sjećanja na Stanku i Milju

Društvo prijatelja grada Perasta i Međunarodni festival klapa Perast organiziraju "Veče sjećanja na Stanku i Milju", članice, odnosno, predsjednice Društva.

Veče će se održati u srijedu, 30.travnja, u 20:30 sati, u Muzeju grada Perasta.

Tom prigodom nastupit će klapa Vela Luka iz istoimenog grada s Korčule.

Sutradan, 1.svibnja Društvo prijatelja grada Perasta organizira tradicionalno kićenje mađa. Fešta će biti održana na pjaci ispred crkve Svetog Nikole u 8 sati.

Stranice