listopada 2015

U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Matice crnogorske - ogranak Kotor i Hrvatske matice iseljenika – ogranak Split sinoć je u Galeriji solidarnosti - palača Pima u Kotoru  održan Omaž Andriji Krstuloviću, splitskom kiparu, koji je, između ostalog, isklesao skulpturu Njegoša i karijatide na Lovćenu.

U ime Hrvatskog građanskog društva nazočne je pozdravio Tripo Schubert.

Otvorenje izložbe fotografija „The act of seeing with one`s other eyes“, umjetnika Damira Murseljevića održano je sinoć u Galeriji solidarnosti, palača Pima u Kotoru.

Izložbu je otvorio veleposlanik Italije Vincenzo del Monaco i direktor OJU Muzeji Kotor Andro Radulović. Radulović je izrazio zadovoljstvo što je izložba otvorena upravo u Kotoru, te naglasio da je najzaslužniji za ovu suradnju upravo gospodin Vincenzo del Monaco.

Početkom mjeseca studenog Crkva slavi zapovijedanu Svetkovinu Svih svetih (1. studenoga), te sljedećeg dana (2. studenoga) Dušni dan. U tim svetim danima oči svih vjernika uprte su u razmatranje nebeskog blaženstva svih naših predaka u vjeri, koji su po zaslugama svog krjeposnog kršćanskog života zaslužili ući u zajedništvo nebeske Crkve, u vječnu radost svetaca Božjih. Također se sjećamo i svih dragih pokojnika, za koje na poseban način prikazujemo sv. mise i molitve. Podsjećamo sve vjernike da u periodu od 1. do 8. studenog mogu dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti za pokojne.

„Mladi Hrvati Boke“ u ovoj emisiji govore o jednoj povijesnoj temi – kako je hrvatski jezik postao službeni. Nakon toga ulaze u svijet filma. I to ne bilo kojih i kakvih filmova, nego animiranih filmova proizašlih iz majstorske radionice Zagrebačke škole crtanoga filma.

Emitirano: 
Subota, 31. listopada 2015.

„Mladi Hrvati Boke“ u ovoj emisiji govore o jednoj povijesnoj temi – kako je hrvatski jezik postao službeni. Nakon toga ulaze u svijet filma. I to ne bilo kojih i kakvih filmova, nego animiranih filmova proizašlih iz majstorske radionice Zagrebačke škole crtanoga filma.

Subota, 31. listopada 2015.

Uredništvo Zagrebačkog festivala odabralo je 20 novih skladbi koje će se predstaviti na nadolazećem, 63. izdanju festivala, 22. siječnja 2016.

Predvođeni Antom Pecotićem, umjetničkim ravnateljem festivala, uredništvo u sastavu Neno Belan, Miro Buljan i Branimir Mihaljević preslušalo je rekordnu 261 prijavu pristiglu na ovogodišnji natječaj i odabralo 20 reprezentativnih pjesama sukladno visokim kriterijima postavljenim s protekla dva festivalska izdanja.

U organizaciji SC Kamelija i NVO Šjore od mota, sinoć je održana još jedna zabavna večer, a brojni Kotorani, redoviti na svim humanitarnim zbivanjima su uz sebi svojstven dobar štimung još jednom pokazali složnost i humanost.

Prikupljeno je 311,30 eura a osim svoje humanitarne svrhe tombola je imala zabavnu notu, pa su tijekom igre vjerne tombolašice okrunjene titulama „Šjora“.

 Za Šjoru od Muljana izabrana je Maja Raković, Šjora iz kantuna Marija Vukčević, Šjora terca Sadija Tahirović, Šjora cinkvina Ivka Janković  i Šjora tombola Lidija Biskupović.

Prestižna međunarodna regata EST 105 (28.- 30. travanj 2016.), u svom jubilarnom desetom izdanju, za krajnji cilj regatne utrke imat će marinu Porto Montenegro, službeno  je potvrđeno današnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji između organizatora regate i menadžmenta Porta Montenegra.

Jučer su prostorije Hrvatskog nacionalnog vijeća u Donjoj Lastvi posjetili kandidati Domoljubne koalicije za X. izbornu jedinicu iz Dubrovačko-neretvanske županije: Sanja Putica i Branko Bačić.

Sastanku su nazočili i Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije; Blaž Pezo – šef ureda župana Dobroslavića; Antun Banovan, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, Željko Dadić, ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik,  savjetnica za protokol i odnose s javnosti u Županiji, Zrinka Raguž, kao i Hrvoje Španić, novinar Radio Dubrovnika.

Petak, 30. listopada 2015.

Promocija projekta „Legende svjetla" u organizaciji Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor i Udruge „Lux Mediterraneum"  iz Zagreba  održana je sinoć u palači Grgurina u Kotoru. 

Uvodnu riječ dala je direktorica Pomorskog muzeja Crne Gore Mileva Pejaković Vujošević: „Kultura je ovlast koja nas spaja. Spaja nas Mediteran, jer kultura je ovlast koja se prožima kroz sve segmente ljudskog trajanja i postojanja, što potvrđuje realizacija večerašnjeg projekta. Projekat se odnosi na istorijski značaj svjetionika na istočnoj obali Jadranskog mora.

Stranice