kolovoza 2017

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) zatražila je financijska izvješća i razvojne planove Aerodroma Crne Gore u prethodnom periodu, na osnovu kojih bi se stekao jasan uvid u stvarno stanje raspoloživih resursa na Aerodromu Tivat.

Četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Promocija knjige "Nakon svega" autor Milivoja Slabyja, održat će se u subotu, 2. rujna, s početkom u 20 sati na sceni Atrija Buća u Tivtu. 

Na promociji će govoriti pjesnikinja Milica Papović i pjesnik kantautor Marinko Pavićević.

Četvrtak, 31. kolovoza 2017.

"Dragi hodočasnici i štovatelji svetog Leopolda Bogdana Mandića!

S velikom radošću iščekujemo dolazak relikvije tijela sv. Leopolda u njegov rodni grad, Herceg Novi, 15. i 16. 9. 2017. godine. Radujemo se, također, vašem dolasku i sudjelovanju u molitvenim i liturgijskim točkama programa. Pojedine točke tog programa možete naći i na priloženom plakatu.

Četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Izložba najtrofejnijeg crnogorskog filateliste, dobitnika 12 svjetskih zlatnih medalja Toma Katurića, „Poštanska istorija Boke Kotorske u XIX vijeku“, bit će svečano otvorena u petak 1. 9., s početkom  u 20:00h u Zbirci pomorskog nasljeđa.

Vrijedne kolekcije pomorskog kapetana Katurića podijeljene su u četiri edicije, i po prvi puta se svjetskoj javnosti predstavljaju zajedno: Poštanska istorija Boke Kotorske 1809.-1875, Bokeška pomorska pisma 1830.-1890, Crna Gora i Boka Kotorska 1941.-1945., i Poštanska pisma austrougarske mornarice 1914.-1918.

U Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu u petak, 1. rujna, s početkom u 21 sat bit će održana Multimedijalna večer "U đardinu".

U okviru programa, bit će održana promocija knjige "Bokeška pjatanca", autora Maša Miška Čekića, kao i izložba bokeške čipke Mile Moškov.

Sudjeluju: Blaženka Vučurović, mr. Vilma Kovačević, klapa "Bellezza", Marijana Mišić Škanata, Sergej Stojković, kao i autori.

Organizator je Centar za kulturu Tivat, a slatki sponzor Frutiera.

U četvrtak,  31.8.,  s  početkom u 21:00h, na tivatskoj Ljetnoj pozornici izvedbom popularne  baletne predstave "Ko to tamo peva“,  bit će zatvoren XII.  festival mediteranskog teatra Purgatorije.

U predstavi će nastupiti solisti i ansambl baleta Nacionalnog teatra Dalija Imanić, Milan Rus, Aleksandar Ilić, Miloš Kecman, Aleksa Jelić, Igor Pastor, Nada Stamatović.

Asistent koreografa je Olja Zurovac, kostimografkinja  Katarina Galić, a scenograf Žorž Draušnik.

U  petak, 1.9., u 20 sati u Muzeju grada Perasta će biti otvorena izložba mlade slikarice  Aleksandre Popović pod nazivom  „Prostori ličnog razumevanja“.

Aleksandra  je diplomirala na Fakultetu  primijenjenih  umjetnosti i dizajna u Beogradu na odsjeku zidno slikarstvo.Član je ULUS- a od 2005.godine.Radi kao profesor u kraljevačkoj gimnaziji, a suradnica je u časopisu za umjetnost i kulturu P.U.L.S.E. Trenutno je na doktorskim studijama iz oblasti slikarstva na Fakultetu za umjetnost i dizajn u Beogradu. Izložba će biti otvorena do 10. 9.

Sedmi međunarodni slavistički skup „Njegoševi dani” bit će održan u Kotoru od 30. 8. do 3. 9. pod pokroviteljstvom Općine  Kotor. „Njegoševi dani“ će biti posvećeni jednom od najznačajnijih jubileja južnoslavenskih književnosti – 170 godina od objavljivanja „Gorskog vijenca”.

Svečano otvaranje Međunarodnog znanstvenog  skupa "Njegoševi dani" održat će se u crkvi Svetog Duha, s početkom  u 20 sati.

Nakon toga bit će upriličen klavirski koncert Ratimira Martinovića u 20 sati i 30 minuta.

Književna večer pjesnikinje Barbare Delać, dobitnice prve nagrade na 32. Festivalu mladih pjesnika “Dani poezije” u Zaječaru, održat će se u Bašti kotorskog Kulturnog centra,  u srijedu 30. 8. 2017.g. od 21 sat.

Organizator je  JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor/ Gradska biblioteka i čitaonica

Pomorski muzej Crne Gore i NVO „Antika“ tradicionalno organiziraju aukciju antikviteta i umjetnina,  a ovogodišnja tema su numizmatika, odličja  i crnogorska povijest.  Pozivaju se  svi  zainteresirani da  donesu predmete iz domena navedenih oblasti, koji bi bili ponuđeni na aukcionoj prodaji u centralnu prostoriju na I. katu Pomorskog muzeja,  gdje će stručna komisija izvršiti njihovu procjenu.

Stranice