Doček tijela sv. Leopolda u njegov rodni grad

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 31. kolovoza 2017. - 9:14

"Dragi hodočasnici i štovatelji svetog Leopolda Bogdana Mandića!

S velikom radošću iščekujemo dolazak relikvije tijela sv. Leopolda u njegov rodni grad, Herceg Novi, 15. i 16. 9. 2017. godine. Radujemo se, također, vašem dolasku i sudjelovanju u molitvenim i liturgijskim točkama programa. Pojedine točke tog programa možete naći i na priloženom plakatu.

Doček tijela sv. Leopolda u Herceg Novom biti će 15. rujna u 13 sati u Parku Boke, kada će biti Liturgija dočeka. Nakon toga, tijelo će biti izloženo  štovanju vjernika u Parku Boke sve do ponoći, cijelo to vrijeme biti će i prilika za svetu ispovijed. U 18 sati slavit ćemo pjevanu večernju pred Svečevim relikvijama, a u 19,30 sati biti će molitveno-meditativno bdijenje. U ponoć će tijelo biti preneseno u crkvu sv. Antuna, koja će biti otvorena za molitvu prema potrebama hodočasnika.

U subotu, 16. rujna, biti će središnje euharistijsko slavlje u 10 sati, koje će predvoditi mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski. Osobito se radujemo Vašem dolasku i sudjelovanju u središnjem misnom slavlju. Gradske službe omogućit će neometani dolazak hodočasnika, a volonteri će Vas uputiti do mjesta održavanja slavlja. Prije i nakon središnjeg misnog slavlja, biti će prigoda za molitvu pred relikvijama i za sv. ispovijed. Poslijepodne, u 16. sati biti će sveta misa ispraćaja koju će predvoditi mons. llija Janjić, biskup kotorski. Nakon mise ispraćaja, relikvija tijela sv. Leopolda biti će ispraćena prema Dubrovniku.

Lijepo molimo sve hodočasnike koji će doći u organiziranim skupinama da svoj dolazak najave po mogućnosti što prije, a najkasnije do 10. rujna 2017. godine na email: kotorskabiskupija@t-com.me. Iskreno se radujemo Vašem dolasku i sve Vas preporučamo zagovoru sv. Leopolda!"