Park u Herceg Novom od danas nosi ime sv. Leopolda

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 14. rujna 2017. - 14:32
Autor: 

Foto: Radio Jadran

Kao što je već najavljeno, tijelo sv . Leopolda Bogdana Mandića  u njegov rodni grad Herceg Novi  dolazi  sutra, 15. rujna.  Dvanaestoga  rujna su u  Herceg Novom  odbornici Lokalnog parlamenta  jednoglasno na izvanrednom  zasjedanju izglasali da se park ispred samostana sv. Antuna ubuduće zove Park Svetog Leopolda. Službeno proglašenje  je održano danas, a tekst ispisan na obilježju glasi: “Sveti Leopold Bogdan Mandić 1866. – 1942., svetac Katoličke crkve, kapucin rođen u Herceg Novom”.

Događaju su  prisustvovati čelnici Općine  Herceg Novi, odbornici Skupštine Općine, predstavnici Kotorske biskupije, vjerskih zajednica, kao i vjernici.

Doček tijela sv. Leopolda u Herceg Novom se očekuje sutra, 15. rujna,  u 13 sati u Parku Boke, kada će biti Liturgija dočeka. Nakon toga, tijelo će biti izloženo  štovanju vjernika u Parku Boke sve do ponoći, cijelo to vrijeme bit će i prilika za svetu ispovijed. U 18 sati slavit će se  pjevana Večernja pred Svečevim relikvijama, a u 19,30 sati bit će molitveno-meditativno bdijenje. U ponoć će tijelo biti preneseno u crkvu sv. Antuna, koja će biti otvorena za molitvu prema potrebama hodočasnika. U subotu, 16. rujna, bit  će središnje euharistijsko slavlje u 10 sati, koje će predvoditi mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski. Poslijepodne, u 16. sati, bit će sveta Misa ispraćaja,  koju će predvoditi mons. llija Janjić, biskup kotorski. Nakon mise ispraćaja, relikvija tijela sv. Leopolda biti će ispraćena prema Dubrovniku.

Imajući u vidu neprocjenjivost relikvije, specifičnost ovoga događaja, koji se toliko dugo čekao, očekuje se veliki broj posjetitelja iz svih krajeva.