kolovoza 2019

Foto: Radio Tivat

Ovogodišnji 14. Festival mediteranskog teatra „Purgatorije“ zatvoren  je sinoć izvođenjem predstave „Vrat od stakla“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda na Ljetnoj pozornici u Tivtu.

Nazočnima se obratio ravnatelj Centra za kulturu Tivat Neven Staničić, koji je izrazio zahvalnost svima koji su doprinijeli da ovaj festival bude realiziran na ovako velikoj razini. Priznanja i nagrade najboljima je uručila Dubravka Nikčević, sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Općine Tivat, a odluke žirija čitala je glumica Dubravka Drakić.

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale dvojca bez na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u austrijskom Linz-Ottensheim nakon što su u polufinalu u svojoj skupini bili najbrži s vremenom 6:27.080.

Prva regata u klasi “krstaš” u predivnom akvatoriju zaljeva Trašte i Rosa, Luštica Bay Cup 2019., održat će se ovog vikenda  (31. 8.– 1. 1.) u organizaciji Luštica Bay i Jedriličarskog kluba “Delfin” (JK Delfin).

Jedriličarska regata izuzetne ture - od marine Luštica Bay do otoka Lastavica i nazad, bit će sasvim sigurno jedna od najuzbudljivijih ruta za ovaj sport u Bokokotorskom akvatoriju i pružiti nesumnjiv izazov jedriličarima, ali i užitak zaljubljenicima u jedrenje koji će s kopna promatrati nadmetanje.

U Velikom gradskom parku jučer je postavljena klupa sjećanja u čast  glumca Vlastimira Đuze Stoiljkovića.

Klupu su službeno otvorili Neven Staničić, ravnatelj Centra za kulturu Tivat i Predrag Gajić, izvršni direktor kompanije Brand New Tivat, kao nositelji akcije sjećanja na velikane glumišta tivatske kazališne scene. U ovoj akciji ovog ljeta je postavljena i klupa u čast Milene Dravić.

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu „Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost “ raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole ( iz Njemačke do 12. razreda).

Petak, 30. kolovoza 2019.

Specijalno vozilo „pauk“, čiju nabavku je iz vlastitih sredstava osigurao  d. o.o. „Parking servis Tivat“, dopremljeno je u Tivat i bit će operativno po okončanju postupka registracije tijekom sljedećeg tjedna. Vozilo s  hidrauličnom presom za podizanje nepropisno parkiranih vozila, po cijeni od 106,9 tisuća eura, isporučila je tivatska kompanija „Ben Kov“ kao najpovoljniji ponuđač. 

 

 

 

 Simbolični darovi,  koje je pripremio Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Općine Tivat, prvacima tivatskih osnovnih škola bit će uručeni prvog dana škole, u ponedjeljak 2. 9. Toga dana predsjednik Općine dr. Siniša Kusovac i sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti mr. Dubravka Nikčević  sa suradnicima posjetit će OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima, OŠ „Drago Milović“ - područne škole u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, kao i centralnu školu u Tivtu, gdje će biti organiziran  prijem za prvake.

U subotu i nedjelju, 31.8.2019. i 1.9.2019. u 21 sat na sceni Atrija ljetnikovca Buća, bit će izvedena kazališna  predstava „Bokeški d-mol” , po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Milana Karadžića.

Uloge: Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Jelena Đukić, Pavle Popović, Vule Marković, Maša Labudović, Marija Đurić, Stevan Radusinović, Dejan Đonović, Omar Bajramspahić, Goran Slavić.

U periodu od 27. – 29. rujna 2019. godine u Tivtu (Donja Lastva) održat će se 3. Forum mladih pripadnika hrvatskih manjina. Od sudionika se očekuje kratko izlaganje o problemima identiteta mladih pripadnika hrvatskih manjina.

One zajednica koje još nisu prijavile sudionike to još mogu učiniti na marin.knezovic@matis.hr ili hnv@hnv.me

Muzej i galerija Tivat predstavlja radove akademskog slikara Matka Vekića, jednog od najistaknutijih individua hrvatskog slikarstva posljednjih par desetljeća. Riječ je o samostalnoj izložbi naziva Vekićeva refleksija društvenog teatra koja se otvara 3. 9. u 21 sat, a na kojoj će se izložiti radovi iz dvaju ciklusa „Obični ljudi – unutarnja zbivanja“ te „Maska slike božje“.

Stranice