„Bokeški D-mol” na sceni Atrija ljetnikovca Buća

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 30. kolovoza 2019. - 11:12
Autor: 

U subotu i nedjelju, 31.8.2019. i 1.9.2019. u 21 sat na sceni Atrija ljetnikovca Buća, bit će izvedena kazališna  predstava „Bokeški d-mol” , po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Milana Karadžića.

Uloge: Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Jelena Đukić, Pavle Popović, Vule Marković, Maša Labudović, Marija Đurić, Stevan Radusinović, Dejan Đonović, Omar Bajramspahić, Goran Slavić.

„Aktualna tema predstave pitanje izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima, pitanje ljubavi i borbe za nju, dato kroz istorijske, kulturološke i etičke paralele Boke, sa melodičnim bokeškim jezikom dali su ovoj predstavi poseban šarm pa je i najveća vrijednost “Bokeškog d mola” što je poruka ove predstave jednako tumačena bilo gdje da je predstava igrana. To je i omogućilo predstavi dug život i desetine hiljada gledalaca pa su to bili i naši razlozi da predstavu obnovimo za sve one koji su je voljeli kao i za novu pozorišnu publiku koja je stasala u međuvremenu. Vješto napisana melodrama koja govori o ljubav dvoje mladih - mlade Peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu. Naspram istorijskih i političkih opštih mjesta stoji, uvijek posebna, uvijek svoja, uvijek drugačija, ljubavna priča, emocionalna linija koja, od kada je svijeta i vijeka, nastoji da poništi  sve negativno iz istorije i politike. Specifični mentalitetski obrazac Boke daje ovom komadu specifičnu boju i šarm Mediterana“.

Rezervacija je moguća na broj 069342799.