Predstava „Bokeški D -mol” u prepunoj dvorani kotorskog Kulturnog centra

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 30. siječnja 2020. - 8:24
Autor: 

U prepunoj  dvorani kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković” sinoć je izvedena predstava „Bokeški D -mol”, rađena u produkciji Centra za kulturu Tivat, prema tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Milana Karadžića.

Peraška legenda - priča o ljubavi djevojke prema neprijateljskom vojniku u zaostaloj sredini i vremenu u kome nema mjesta za ljubav.  Francuzi misle da će ovo malo mjesto osvojiti bez muke, ali nailaze na otpor mještana. U maloj sredini gdje “svako zna sve o svakome” rađa se društveno neprihvatljiva ljubav,  koja je na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu - ljubav mlade Katarine Španjović i francuskog poručnika Renea završava tragično. Predstava nije samo ljubavna  melodrama, koja je doduše publiku nasmijala  duhovitim opaskama na račun Crnogoraca i Bokelja, potkrijepljena bokeškim govorom, već je predstava o borbi pojedinca za vlastitu slobodu.

Priče o povijesnim  događajima, prožete ljubavnim temama,  uvijek su aktualne i to je ono što ih čini posebnim.   S likovima ove predstave svatko može da se poistovjetiti, a iako je radnja smještena u IX. st.  tema je  izazvala snažnu reakciju publike, koja je fantastične glumce pozvala na bis i pozdravila gromoglasnim pljeskom.

 U predstavi igraju: Jelena V. Đukić , Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Pavle Popović, Vule Marković, Dejan Đonović, Marija Maša Labudović, Marija Đurić, Goran Slavić, Stevan Radusinović, Omar Bajramspahić.