Predstava "Bokeški D-mol"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. kolovoza 2014. - 10:39
Autor: 

Na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, u subotu 9. kolovoza u 21,30 sati, bit će odigrana kazališna predstava "Bokeški D-mol", po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića.

U predstavi igraju: Milena Dravić, Mladen Nelević, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Simo Trebješanin, Julija Milačić, Dejan Djonović, Andrea Mugoša, Branko Ilić i Stevan Radusinović.

Aktualna tema predstave pitanje izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima, pitanje ljubavi i borbe za nju dato kroz istorijske, kulturološke i etičke paralele Boke kotorske, sa melodičnim bokeškim jezikom dali su ovoj predstavi poseban šarm pa je i najveća vrijednost “Bokeškog d mola” što je poruka ove predstave jednako tumačena bilo gdje da je predstava igrana. To je i omogućilo predstavi dug život i desetine tisuća gledatelja pa su to bili i naši razlozi da predstavu obnovimo za sve one koji su je voljeli kao i za novu kazališnu publiku koja je stasala u medjuvremenu.

Vješto napisana melodrama koja govori o ljubav dvoje mladih - mlade Peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu. Naspram povijesnih i političkih opštih mjesta stoji, uvijek posebna, uvijek svoja, uvijek drugačija, ljubavna priča, emocionalna linija koja, od kada je svijeta i vijeka, nastoji da poništi zlogukosti istorije i politike. Specifični mentalitetski obrazac Boke daje ovom komadu specifičnu boju i šarm Mediterana.