veljače 2022

Ponedjeljak, 28. veljače 2022.

Proteklog vikenda Judo klub "Kotor" je sudjelovao na prvenstvu Crne Gore za juniore u Danilovgradu. Osvojene su dvije brončane medalje i to: Vedrana Praščević  do 52 kg i Perišić Đorđe do 66 kg. Vedrana i Đorđe su još kadeti koji su se borili u juniorskoj konkurenciji, pa je ovaj rezultat veliki uspjeh.

„Računajući i prošlonedjeljni uspjeh na kadetskom prvenstvu Crne Gore naši takmičari su ukupno osvojili devet državnih medalja“ – poručuju iz Kluba.

 

Ponedjeljak, 28. veljače 2022.

Dva vrlo popularna, ali i simbolički moćna mitska bića, zmaj i feniks, smatrali su se za otjelotvorenje jing i jang energije, pa su njihovi izgledi, ali i simbolika, predstavljali izvor inspiracije mnogim umjetnicima, kako u likovnoj, tako i u književnoj i filmskoj umjetnosti, dok u drugoj polovici 21. stoljeća bivaju sve popularniji i u video igrama.

Nizom događaja edukativnog i informativnog karaktera Općina Tivat obilježit će 1. 3. – Međunarodni dan civilne zaštite i Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori. Primarni cilj planiranih aktivnosti bit će podizanje svijesti javnosti o opasnostima od velikih nesreća i katastrofa, ali i uloga civilne zaštite u prevenciji i edukaciji.

Međunarodni dan civilne zaštite proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine, dok se Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori obilježava od 2013. godine.

Poster: Brand New Tivat

 

Pitanje korišćenja Doma kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi je isključivo imovinsko-pravno, a ne dnevno-političko, ideološko ili nacionalno pitanje, kakvim ga predstavljaju iz NVO “Hrvatska krovna zajednica – Dux Croatorum”, pojedinci i organizacije koje su povezane sa njima.

Ponedjeljak, 28. veljače 2022.

Današnji gosti emisije su Nikola Ciko, bivši predsjednik Podružnice Bokeljske mornarice u Tivtu i jedan od organizatora tradicionalnih bokeljskih večeri u Tivtu, kao  i  današnji predsjednik Podružnice Marijan Ribica.

U nastavku poslušajte nešto više o spomenutoj večeri.

Završena je regata „Velika nagrada Mornara“ u jedrenju. Proteklog vikenda jedriličari su se u Splitu borili u klasama ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4, ali i s vremenom. Nikola Golubović, reprezentativac Crne Gore, osvojio je brončanu medalju u klasi ILCA6, prelaznoj za jedriličare na putu ka klasi ILCA 7.

Emitirano: 
Ponedjeljak, 28. veljače 2022.

 Danas smo se podsjetili na  izložbu povodom stogodišnjice srednjoškolskog obrazovanja u Tivtu i Dana SMŠ. Kako je sve to izgledalo prisjetili smo se u emisiji „U svjetlu kulture“.

Odgovorili smo svakome ko je pokušao da omalovaži i uvrijedi sve ono što je značajno za nas Hrvate i naš identitet, ocijenio je predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

„Nismo ostali iza škura, skriveni u udobnost vlastitih zidova i u komforu koji pruža distanca od onih kojima Hrvati smetaju“, rekao je Vuksanović, u intervjuu za Gradski portal.

Ponedjeljak, 28. veljače 2022.

Omladinski centar Herceg Novi i Dječji dom „Mladost“ pozivaju vas da i ove godine sudjelujete  u humanitarnoj akciji „Torta za osmijeh“. Ovogodišnja manifestacija, 19. po redu, organizirat će se  na malo drugačiji način od tradicionalnog, zbog epidemioloških  mjera, ali i da bi se ispunio cilј - da što više dječjih osmijeha zablista tog dana.

U ponedjeljak od 9.15 na Gradskoj TV, u Jutarnjem programu gostovat će Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative. U Emisiji Znam da znaš, autorice i voditeljice Majde Aleksić, govorit će o aktualnim temama oko formiranja nove Vlade Crne Gore, situaciji u Ukrajini, a posebna pažnja će biti posvećena namjeri lokalne samouprave u Tivtu da iseli hrvatske institucije iz Doma kulture u Donjoj Lastvi, kao i o prijetnjama i pritiscima s kojima se suočavaju predstavnici hrvatskog naroda u Crnoj Gori. 

Stranice