Velika nagrada Mornara: Nikola Golubović jedrio do bronce

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. veljače 2022. - 11:02
Autor: 

Završena je regata „Velika nagrada Mornara“ u jedrenju. Proteklog vikenda jedriličari su se u Splitu borili u klasama ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4, ali i s vremenom. Nikola Golubović, reprezentativac Crne Gore, osvojio je brončanu medalju u klasi ILCA6, prelaznoj za jedriličare na putu ka klasi ILCA 7.

Reprezentativci Crne Gore  Milivoj Dukić i Ilija Marković jedrili su u olimpijskoj klasi ILCA 7, u konkurenciji koja je bila jako blizu kao na prvenstvu Europe i svijeta,. Mladi Marković je zauzeo osmo mjesto, dok je Dukić, uz prestup u posljednjoj regati, zauzeo deseto mjesto. Zlatnu medalju osvojio je Tonči Stipanović, član Mornara iz Splita, koji je prošle godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama i brončanu Svjetskog prvenstva. Srebro je osvojio Džonatan Vadnai iz Mađarske, brončano odličje, legendarni Cipranin i jedan od najboljih jedriličara planete, Pavlos Kontides.

Zlatnu medalju osvojila je sjajna Sandra Lulić iz Hrvatske, srebro je osvojio Luku Zakubovec iz Slovenije, brončanu medalju. ILCA 6 je i olimpijska klasa za jedriličarke.

Jedriličari iz Crne Gore, ostvarili su zapažene rezultate, Andrija Marković je bio deseti, Pavle Musić 21., a Spasoje Đuranović 28.  Hladno vrijeme i jaka bura obilježili su regatu. Tek trećeg dana odjedrene su tri regate u klasi ILCA7, te po dvije u ILCA6 i ILCA4. Prvog dana nije bilo vjetra, a drugi dan  je jedrenje otkazano zbog orkanskih udara vjetra.

Vremena za odmor nema, narednog vikenda naša reprezentacija jedri  Otvoreno prvenstvo Hrvatske ILCA7, ugled Crne Gore branit će Milivoj Dukića i Ilija Markovića .