Jedriličari JK Delfin na regati Velika nagrada Mornara u Splitu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 26. veljače 2023. - 19:19
Autor: 

Uoči Europskog prvenstva, koje je na programu od 12.3. do 17. 3.,  u Andori, jedriličari JK Delfin natjecali su se na uvijek izuzetno kvalitetnoj regati Velika nagrada Mornara,  održanoj  u Splitu od 24.2. do 26. 2.

Nakon  dva dana natjecanja, šest odjedrenih regata u olimpijskoj klasi ILCA 7, Ilija Marković  zauzeo je 12. mjesto. U klasi ILCA 6, Nikola Golubović je zauzeo  osmo mjesto. Golubović je  na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojio zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara do 21 godine u klasi ILCA 7. U klasi ILCA6  natjecao se i Andrija Marković i plasirao se na  21. mjesto. 

Na   natjecanju su sudjelovali  i Delfinovi jedriličari  u klasi ILCA 4. Pavle Musić je zauzeo 23., Spasoje Đuranović 28., Petar i Nikolina Klakor 30. i 31. mjesto. 

Posljednjeg dana natjecanja nije bilo jedrenja zbog olujnog vjetra. Prvo mjesto u klasi ILCA 7 je osvojio Filip Jurišić koji je  nedavno na Otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojio titulu državnog prvaka, drugi je bio Pavlos Kontides, a treći, kao i na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, Tonči Stipanović, osvajač dvije medalje na Olimpijskim igrama. U klasi ILC 6 prvo mjesto je osvojila Sandra Lulić, drugi je bio Lovre Bakotić, a treći Tedi Leonardeli, svi iz Hrvatske. Nora Gotovac je osvojila zlato,  Lea Rakovac srebro, a Josip Tafra broncu u klasi ILCA 4.

Foto: Duško Miljanić