gradski.me

Bilo mi je neprihvatljivo da ostajem u Vladi koja želi da ukloni spomen-obilježje postavljeno u nekadašnjem logoru Jugoslovenske narodne armije u Morinju, poručio je, pored ostalog, lider HGI Adrijan Vuksanović.

On je u emisiji “Pressing” Gradske RTV kazao da bi ostanak u Vladi koja na takav način tretira spomen-obilježje u logoru Morinj predstavljao degradaciju njegovog integriteta, politike koju zastupa i vrijednosti za koje se bori.

Foto: Gradski.me

Potres koji se desio na političkoj sceni prije dvije godine pratio je niz drugih potresa i do stabilizacije društveno političkog polja trebaće još vremena, ocijenio je Adrijan Vukasanović, ministar bez portfelja u emisiji “Znam da znaš” na Gradska RTV.

“U tom procesu ne smijemo biti nijemi posmatrači već moramo snažno sudjelovati svojim politikama i idejama kako bi do te stabilizacije došli”, kazao je Vuksanović.

Sve vjerske zajednice u Crnoj Gori moraju biti ravnopravne i ugovorni odnos sa državom riješiti u skladu sa Ustavom i zakonima, kazao je u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalog vijeća Crne Gore. Uvjeren je da će Hrvatska građanska inicijativa, sa učešćem Adrijana Vuksanovića u novoj Vladi Crne Gore, na sljedećim izborima vratiti parlamentarni status.

Iako koalicija “Narod pobjeđuje” koja je donedavno vršila vlast u Tivtu, gotovo i ne postoji, jer od 4 konstituenta 3 su je napustila, nosilac te liste i aktuelni predsjednik opštine Željko Komnenović nastavlja da se promoviše zahvaljujući odboru povjerenika, imenovanom od bivše vlade, koji su na taj način u neravnopravan položaj  stavili ostale partije u gradu.

U medijima postoji obilje informacija o različitim prijetnjama, poput onih koje je ruski ekstremista Vladislav Pozdnjakov uputio crnogorskom aktivisti i borcu za ljudska prava Aleksandru Saši Zekoviću – i to postaje realnost, kazao je u emisiji “Pressing” na Gradskoj televiziji predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Crna Gora je prošla zla vremena i znamo da će i iz ovoga što se događa u Ukrajini proisteći mnogo zločina – najviše će stradati nejaki, djeca i stari ljudi, kazao je predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka, gostujući u emisiji “Hej Sloveni” Gradske RTV.

“Namjerila se jedna velika svjetska sila na suverenitet jedne države i to bez ikakvog pardona. Nadali smo se da se to, ipak, neće desiti – računali smo da evropska i svjetska diplomatija naći neko rješenje na zadovoljstvo obje strane, ali za dogovor trebaju dvije strane”, naveo je Zenka.

Hrvatska građanska inicijativa podržava prijedlog za formiranje manjinske Vlade i, kao autentičnom predstavniku hrvatskog naroda, mjesto joj je za potpisničkim stolom, ocijenio je predsjednik te partije Adrijan Vuksanović, u emisiji “Pressing” Gradske televizije.

Publicista i teoretičar medijske kulture Željko Rutović je, odlukom osnivača, izabran za predsjednika Programskog odbora časopisa Komun@.

Tokom radne karijere Rutović je obavljao dužnosti pomoćnika sekretara Sekretarijata za informisanje Vlade, pomoćnika ministra kulture za medije i direktora Direktorata za medije u Ministarstvu kulture.

Takođe, Rutović je obavljao dužnosti predsjednika Programskog odbora NJP Pobjeda, kao i predsjednika Odbora za medijsko praćenje referendumske kampanje (2006), obrazovanog odlukom Skupštine Crne Gore.

Stranice

Subscribe to RSS - gradski.me