VANREDNO STANJE U CRNOJ GORI

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. veljače 2012. - 12:09
Autor: 

Savjeta za odbranu i bezbjednost sinoć je donio odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Crne Gore, zvanično je saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.
Skupština će na prvoj narednoj sjednici verifikovati odluku Savjeta odbranu i bezbjednost. Savjet je pozvao građane Crne Gore na maksimalnu saradnju sa nadležnim državnim organima uz punu odgovornost i solidarnost.
Na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja, Koordinacioni tim za upravljanje vanrednim situacijama, koji rukovodi poslovima zaštite i spašavanja za vrijeme vanrednog stanja i obezbjeđuje funkcionisanje sistema u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju, donio je već više naredbi koje je potpisao rukovodilac Tima i predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić.

Sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost je predsjedavao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a prisustvovali su članovi Savjeta predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predsjednik Vlade Crne Gore dr Igor Lukšić.
Sjednici Savjeta su, po pozivu, prisustvovali ministar odbrane mr Boro Vučinić, ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Božidar Vuksanović.
Prema jednoj od tih naredbi KAP i Željezara treba da smanje potrošnju električne energije najmanje 20 posto.
Naređeno je, pored ostalog, i da se zabrane posjete bolesnicima u Kliničkom centru CG u Podgorici, kao i opštim i specijalizovanim bolnicama na teritoriji Crne Gore.
Molimo medije da o svim pozivima koje im upućuju građani iz ugroženih područja obavezno i hitno obavijeste Operativni štab za vanredne situacije na telefone 020 481 801 ili 067 911 2042, kako bi specijalizovane ekipe mogle da reaguju.
Takođe, molimo medije da afirmišu naredbe i preporuke koje se odnose na građane, a koje se tiču mjera štednje električne energije i čišćenja snijega kako bi se umanjili negativni efekti nevremena koje je zahvatilo Crnu Goru - stoji u priopćenju biroa za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.