JOSIPA LISAC U HERCEG - NOVOM

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. veljače 2012. - 22:49
Autor: 

Na ovogodišnjem 43. tradicionalnom Prazniku mimoze u Herceg Novom svoj koncert održati će poznata hrvatska estradna umjetnica Josipe Lisac koja do sada nije nastupala u tom gradu. Koncert će se održati u subotu 25.veljače u 20 sati dvorana "Park".
Suđenje karnevalu zakazano je za 25.veljače(subota) na Škveru - gradska luka u 11 sati uz zabavni program i tradicionalno posluženje.
Josipa Lisac je pjevačica i jedna od najvećih predstavnika hrvatske glazbene umjetnosti. Poznata je po izvornoj mješavini različitih glazbenih, žanrova unikatnom i ekscentričnom scenskom pojavom te izraženim vokalnim sposobnostima.

Poznanstvo, prijateljstvo i ljubav s popularnim rock'n'roll pjevačem i skladateljem, Karlom Metikošom, potpuno zaokružuje njezin glazbenički i životni put. Metikoševo iskustvo i snažna autorska osobnost, uobličava Josipu Lisac kao jedinstvenu umjetnicu i ženu.
Njihov prvi zajednički LP album iz 1973. godine, "Dnevnik jedne ljubavi", ostaje do današnjeg dana jednim od najboljih konceptualnih rock ostvarenja, antologijom hrvatske diskografije.
Zajedno ostvaruju oko 13 LP albuma i CD-a, s autorskim i producentskim pečatom Karla Metikoša. Smjenjuju se albumi: "Hir, hir, hir", "Lisica", "Hoću samo tebe"... Žive hitovi: "O jednoj mladosti", "Magla", "Hir, hir, hir", "Danas sam luda", "Dok razmišljam o nama", "Na, na, na", „Ja bolujem"...